Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το υπέροχο Δρυοδάσος "Φαγιά" στην ΠΛΑΓΙΑ (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πάνος Μπουρδάρας

   Στο χωριό Πλαγιά βρίσκεται και απλώνεται το µοναδικό δάσος βελανιδιών του δήµου Ακτίου-Βόνιτσας, το καταπληκτικό δρυοδάσος "Φαγιά", που αναμφίβολα συγκαταλέγεται στις ομορφότερες δασικές περιοχές του τόπου μας. Αποτελεί ενα απο τα σπανιότερα δάση απο δρυς και μοναδικό στη περιοχή, ιδιαίτερης αισθητικής και οικολογικής σημασίας.
     Το δάσος αγκαλιάζει τα ερείπια απο τον αρχαιολογικό Χώρο της Στέρνας, στην παλιά Πλαγιά, όπου σώζονται τα υπολείμματα του αρχαίου τείχους......


  
    Κυριαρχεί η βελανιδια (δρυς) και είναι ένα μοναδικό πλούσιο οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα και κάθε χρόνο παρουσιάζεται ανανεωμένο, γεμάτο ζωντάνια και με αξιοθαύμαστη βλάστηση.
       Τελευταία αυτό το στολίδι της φύσης γίνεται έρμαιο των παράνομων λαθρουλοτόμων και οι κάτοικοι ζητάνε από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, για να περιοριστούν οι παράνομες υλοτομήσεις στη περιοχή και για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δρυοδάσος.
    Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας πρέπει να ζητήσει να χαρακτηριστεί το δάσος "Φαγιά" της Πλαγιάς ως αισθητικό, ούτως ώστε να προστατεύεται η πανίδα, η χλωρίδα και η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του....





















2 σχόλια:

  1. Στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας μόνο με απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς και ημετέρους ασχολούνται. Αυτά είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να τα καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια για την ανάδειξη του θέματος. Καλώ τον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης. Ερωτώ το Δήμαρχο κ Αποστολάκη γνωρίζει την ύπαρξη του Κάστρου στη Κεχροπούλα; Έχει πολιτική ανάδειξης του ως τόπος επίσκεψης;
    Είμαι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να συζητήσουμε τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που όλα αυτά και άλλα πολλά που έχω καταγράψει θα τα αναδεικνύει και θα τα αξιοποιεί. Στη Ιερά πόλη του Μεσολογγίου που υπάρχει αντίστοιχο Κέντρο είχαμε πέρσι 30.000 μαθητές ως επισκέπτες.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο