Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Αθήνα-Γιάννενα οδικώς με τα νέα διόδια

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

   Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι μειώνουν τον χρόνο και την απόσταση, αλλά αυξάνουν και το κόστος.
     Το στοίχημα ολοκλήρωσής τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου έχει ήδη χαθεί και όλα δείχνουν ότι θα παραδοθούν στο σύνολό τους, μέσα στο καλοκαίρι.
     Το Πάσχα, για το οποίο μιλά συνεχώς το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Υποδομών, στην Ιόνια Οδό, θα προσθέσει μόνο μερικά χιλιόμετρα.. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θα αποδοθεί το τμήμα της Γαβρολίμνης ενώ τα μέτωπα στο Μενίδι και στο βόρειο τμήμα (Αβγό- Εγνατία) μένουν ανοιχτά..
       Ημιτελή τμήματα θα υπάρχουν και στην Ολυμπία Οδό, τον δρόμο δηλαδή Ελευσίνας- Κορίνθου- Πατρών.. Την πολύπαθη εθνική..............



       Έτσι οι οδικοί άξονες, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2007 με την υπογραφή των συμβάσεων, δέκα χρόνια μετά και ύστερα από πολλές περιπέτειες, φτάνουν στο τέλος τους. Καταληκτική ημερομηνία είναι ο Αύγουστος και τότε αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία και οι σταθμοί διοδίων που θα εκτοξεύσουν το κόστος της διαδρομής.
      Το ταξίδι από τα Γιάννινα προς την Αθήνα, θα συντομεύσει τουλάχιστον κατά μιάμιση ώρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα γίνεται με ασφάλεια, καθώς η εθνική καρμανιόλα θα αποτελεί παρελθόν.
      Οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους, περίπου 400 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητοδρόμων (Ιόνια και Ολυμπία) τα οποία θα διανύουν καταβάλλοντας ένα αρκετά υψηλό κόστος.
     Το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 6,2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.
      Το ύψος των διοδίων που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννινα υπολογίζεται στα 37 ευρώ.

Αναλυτικά:
-Από Αθήνα μέχρι Ρίο, το κόστος των διοδίων θα είναι 11,50 ευρώ
-Η χρήση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ
-Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ
-Από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο θα λειτουργήσουν τέσσερις σταθμοί διοδίων
-Δύο από τους τέσσερις θα βρίσκονται στην γεωγραφική ενότητα της Ηπείρου και οι υπόλοιποι στην Αιτωλοακαρνανία
-Σταθμοί διοδίων θα λειτουργούν στο Τέροβο, στο Κομπότι, στο Αγγελόκαστρο και στην Κλόκοβα
-Συνολικά το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα - Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 36,80 ευρώ


Πηγή: epiruspost
iefimerida.gr 

5 σχόλια:

  1. Ντροπή και αίσχος στο κράτος που ζούμε . Ποσό θέλει ο εργολάβος του έργου για τα 100 χιλιόμετρα;;;; ένα Α ποσό . Όταν λοιπόν
    Μαζευτεί αυτό το Α ποσό δεν πρέπει να λειτουργούν τα διόδια . Όταν χρειάζεται επισκευή ο δρόμος πάλι να πληρώνουμε . Όχι όμως οδό ζούμε να πληρώνουμε τον εργολάβο;;;; γιατί πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης κάθε χρόνο;;; μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα διόδια πουθενά αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βγουν στον δρομο οι "δεν πληρωνω δεν πληρωνω" για να διαμαρτυρηθουν οπως εκαναν κ πριν απο λιγο καιρο, οταν ο εθνικος παραμυθας προεδρος τους κ σημερινος πρωθυπουργος, πρωτοστατουσε στις διαμαρτυριες κ παροτρυνε τον κοσμο με τα λογια του να μην πληρωνει....αρε ξεφτιλες αριστεροι. Μια ζωη ψεμα κ παραμυθι και τα προβατα απο κατω τρωνε τις μπαλες με το κουτοχορτο και σας ψηφιζουν....αντε πληρωστε τωρα τα ευρωπουλα και κοιταχτειτε στον καθρεφτη καμαρωνοντας για την ψηφο σας στον κομμα του εθνικου παραμυθα.
    Υ.Γ. ελπιζω το σχολιο να περασει την λογοκρισια του blog και να δημοσιευτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν σου αρέσουν τα αριστερά παραμύθια αλλά μάλλον θα προτιμάς να ακούς τις δεξιές μ......ς

      Διαγραφή
    2. προς 6:28
      τι εγινε; καλως τον... τι εχουμε εδω αριστερουλη που θιχτηκε; Αντι να ζητας συγνωμη απο τους υπολοιπους Ελληνες που με την ψηφο σου κανατε κυβερνηση τον θιασο που μας κυβερνα, θες να πεις κ την εξυπναδα σου. Κλασσικος αριστερουλης που δεν εχει επιχειρηματα και μιλα μονο με βρισιες. Που δεν εχω δικιο σε αυτα που λεω αριστερουλη μου; Ο εθνικος παραμυθας δεν ηταν αυτος που πηγαινε στα διοδιο με τους δεν πληρωνω και φωναζε για το δικιο του αγωνα τους; τα ξεχασες αυτα; Να σου θυμισω και τα σκισμενα μνημονια, τον ΕΝΦΙΑ, την μειωση των φορων και τα υπολοιπα παπατζιλικια του εθνικου παραμυθα που ψηφισες; Θα επρεπε να ζητας συγνωμη γιατην ψηφο σου κ οχι να γραφεις εξυπναδες. Αλλα θα μου πεις, απο ψηφοφορο του τσιρκου δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα. Ελπιζω να δημοσιευθει.
      Καλα μυαλα αριστερουλη ψηφοφορε. Σκεψου λιγο αυτα που σου εγραψα. Κανε ενα διαλλειμα απο τους ζουρναδες που σου εταζαν.

      Διαγραφή
  3. Ταξιδεψα πριν λιγους μηνες οδικως απο Ολλανδία μεχρι Βέλγιο,περιπου 7 ωρες στο δρομο... Ποσους σταθμους διοδίων συναντησα; Κανεναν.....Ειμαστε η πιο αστεια χωρα που υπαρχει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο