FaceBook

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Δράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων για την ενίσχυση του τουρισμού της Αιτωλ/νίας

 Η Αιτωλοακαρνανία, ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, με παραλίες μήκους πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, με μοναδικό οριζόντιο και κατακόρυφο διαμελισμό, πολυάριθμες λίμνες και παραποτάμιες περιοχές, βρίθει φυσικών θεραπευτικών πηγών και απαράμιλλου κάλους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους.
Η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει περισσότερα από 350 σημαντικά μνημεία της Αρχαίας, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής – Χριστιανικής και της Νεότερης εποχής ενώ διάφορα αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία φυλλάττουν τη μνήμη τοπικών και υπερτοπικών πολιτιστικών και γεωπολιτικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αιτωλοακαρνανία στο διάβα της ιστορίας.

 Είναι φανερό συνεπώς ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει εξαιρετικά μεγάλη δυναμική στην αξιοποίηση δράσεων που αναφέρονται στον Τουρισμό ώστε να αναδειχθούν και να γίνουν πράξη οι τεράστιες αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες του νόμου, ιδίως σε μια περίοδο που η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, η ανάπτυξη υγιούς κερδοφόρας επιχειρηματικότητας είναι αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα για το σύνολο του Νομού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το σύνολο των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων όπου θα παρουσιασθεί και θα συστηματοποιηθεί όλο το πλέγμα δυνητικών επενδυτικών δράσεων ενίσχυσης του Τουρισμού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε όλες τις μορφές όπως ιαματικός, θρησκευτικός, ορεινός, περιπατητικός, αθλητικός, παραθαλάσσιος.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Θέρμο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πάλαιρος, Αστακός, Ορεινή Ναυπακτία κλπ) με επιστέγασμα την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Αγρίνιο με συμμετοχή και του Σ.Ε.Τ.Ε. με στρατηγικό στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου Οργανισμού Προβολής και Προώθησης του Τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία.
Ταυτόχρονα η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχει σε κλαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστου Κωστακόπουλου και του Γραμματέας κ. Σπύρου Φλώρου με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού, με Δημάρχους της περιοχής, με εκπροσώπους φορέων καθώς και με επιχειρηματίες στα πλαίσια ενός ευρύτερου διαλόγου για την επίτευξη των στόχων.1 σχόλιο:

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ .ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΧ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ Η ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΗΕΥΕΙ
ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΟ Η ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΥΤΑ ΤΟ 1964
ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΗΛΘΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΧΑΣΑΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΙΝΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ
ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΗΤΟΙ ΤΟ ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕ ΣΑΣ
ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ
ΒΟΝΙΤΣΑ