Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πρωταπριλιά χωρίς τη λειτουργία των Αυτοκινητόδρομων

Αν κάποιος θα έβαζε ένα τίτλο σε αυτό που επικρατεί ανάμεσα στους οδηγούς και εκείνους που περιμένουν την λειτουργία των αυτοκινητόδρομων, ο τίτλος θα ήταν “ψυχραιμία” και εναλλακτικά θα ήταν “υπομονή”. Η πολυσυζητημένη 31η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία περαίωσης των έργων και η έναρξη λειτουργίας την 1η Απριλίου τελικά δεν θα συμβεί, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών.

 Αντί για την αυριανή έναρξη λειτουργίας θα πρέπει να έχουμε ολιγοήμερη υπομονή μέχρι να ηχήσουν οι καμπάνες των εγκαινίων. Τι σημαίνει όμως αυτό; Με δυο λόγια αναφορικά με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την περίφημη έναρξη λειτουργίας της Παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα, θα χρειαστεί να περιμένετε περίπου μία εβδομάδα ακόμα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά την τελετή εγκαινίων στις 6 Απριλίου όπου θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Επίτροπος Κρέτσου, θα ανοίξει επίσημα στην κυκλοφορία ο δρόμος, κυρίως για να μην γίνει μία “μπαγιάτικη” τελετή με τον δρόμο να έχει δοθεί μέρες νωρίτερα.
Στην Ολυμπία Οδό, κάθε μέρα δίδεται και ένα μικρό ή μεγάλο τμήμα αλλά και εδώ δεν θα έχουμε την “αποκάλυψη” του νέου αυτοκινητόδρομου την 1η Απριλίου. Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου θα βλέπουμε το ένα τμήμα πίσω από το άλλο να παραδίδεται και η υπόσχεση είναι πως τα …ουζάκια της Μεγάλης Πέμπτης στην πλατεία της Πάτρας θα τα πιουν οι προσκεκλημένοι με τον Κορίνθου-Πατρών σε λειτουργία με τα γνωστά 5 σημεία να μένουν υπόλοιπο (Καμάρι, Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Κόμβος Ρίου). Τότε σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα (τα οποία είναι δυστυχώς εύπλαστα) θα έχουμε στο 95% σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο στη θέση της παλιάς εθνικής-καρμανιόλας.
Στην Ιόνια Οδό, έχουμε να κάνουμε με παζλ. Θα σας απογοητεύσουμε άλλα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν προβλέπεται αύριο να δοθεί το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο, αλλά λίγο πριν το Πάσχα με μία μεγάλη προσπάθεια να δοθεί και η Σήραγγα Κλόκοβας. Τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ Αντίρριο-Κλόκοβα, Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος Άρτας, Πέρδικα-Κοσμηρά (σύνδεση με Εγνατία) θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν τμηματικά.
Στον Ε65 φαίνεται πως θα δοθεί (άγνωστο πότε μέσα στον Απρίλιο) όλο το τμήμα Δομοκός-Τρίκαλα με τα πρώτα 10χλμ να απουσιάζουν αλλά και εδώ είναι λίγο θολό το τι θα δοθεί.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω τα μεταφέρουμε με επιφύλαξη καθώς καθημερινά υπάρχουν αλλαγές, τροποποιήσεις και γενικά ένας “πυρετός” προετοιμασίας που θα μας οδηγήσει στην λειτουργία των δρόμων. Να επαναλάβουμε ότι πέρα από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που κλείδωσε για τις 6 Απριλίου, φαίνεται ότι κλειδώνει και η Ολυμπία στις 13 Απριλίου. Ημερομηνίες για Ιόνια και Ε65 αναμένονται….
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο