Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Οι εκκρεμότητες στην Ιόνια Οδό… Μενίδι και Κλόκοβα πάνε για αργότερα

Η Ιόνια Οδός μπήκε στην καθημερινότητα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας και μαζί στην καθημερινότητα όλων εκείνων που ταξιδεύουν στην περιοχή. Το στοίχημα όμως για ολοκλήρωση του οδικού άξονα εντός του Μαρτίου ή έστω μέχρι το Πάσχα, δεν φαίνεται ότι θα επιτευχθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό δημόσιο..

 Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου θα είναι σίγουρα πιο μακρινός, παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις των πολιτικών. Κι αυτό γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και παρά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται σε όλα τα εργοτάξια ο χρόνος δεν μπορεί να νικηθεί.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Κρίκελλο Αμφιλοχίας. Έτσι το τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τον κόμβο της Άρτας, παρότι έχουν ολοκληρωθεί 27 χιλιόμετρα, παραμένει παγιδευμένο.
Στην συγκεκριμένη περιοχή οι απαλλοτριώσεις καθυστέρησαν πολύ και έτσι άργησε να αποδοθεί γη στην κατασκευάστρια εταιρία. Πέραν αυτού, στο Κρέκελλο παρουσιάζονται καθιζήσεις με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον εργασίες για την αντιμετώπισή τους. Συνάμα καθυστέρηση καταγράφεται και στη γέφυρα Μενιδίου, την μεγαλύτερη σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού.
Η εκτίμηση που επίσημα γίνεται από την παραχωρησιούχο, είναι ότι για την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού, θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο.
Η δεύτερη εκκρεμότητα είναι το βόρειο άκρο της Ιόνιας Οδού, το τμήμα δηλαδή από το Αβγό μέχρι την διασταύρωση με την Εγνατία Οδό. Και στο τμήμα αυτό, μέρος των απαλλοτριώσεων καθυστέρησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα έχει επηρεαστεί το συνολικό χρονοδιάγραμμα.
Παρότι οι εργασίες εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς να καταγράφονται προβλήματα, θεωρείται αδύνατο να αποπερατωθεί το συγκεκριμένο τμήμα το οποίο περιλαμβάνει και δύο γέφυρες (στην Εγνατία και στην Εθνική οδό, κοντά στο στρατόπεδο του Αβγού) μέσα σε ένα μήνα.
Η τρίτη εκκρεμότητα είναι η Κλόκοβα, η οποία όμως εξ αρχής είχε ορίζοντα αποπεράτωσης τον Αύγουστου…
Έτσι ο Μάρτιος αναμένεται να συμπληρώσει στην καθημερινότητα όλων το τμήμα από την Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο…
Για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί υπομονή λίγων μηνών, παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις για Ανάσταση με Ιόνια..
http://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο