Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Δυτική Ελλάδα διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής


Τρεις ομάδες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις με τις ρομποτικές κατασκευές τους στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ, στις 18 Μαρτίου 2017.

146 ομάδες Γυμνασίων, 78 Δημοτικών Σχολείων και 30 Λυκείων συμμετείχαν στην επίσημη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής! Συνολικά 1200 μαθητές από το Πανελλήνιο βρέθηκαν στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης και με τον ερχομό της άνοιξης, άνθισε το πλούσιο ταλέντο τους στη ρομποτική (κατάλογος ονομάτων μαθητών/ριών και σχολείων Δυτικής Ελλάδας στο τέλος του Δελτίου Τύπου).
Από τα Γυμνάσια της Αχαΐας η ομάδα Ν1 με τους μαθητές Θεόδωρο Βαφέα, Παναγιώτη Πέττα και Απόστολο Μητρέλη και προπονήτρια την κ. Ατματζίδη Ειρήνη κατέλαβε την 1η θέση, αποσπώντας το 1ο βραβείο (φορητοί υπολογιστές). Παράλληλα, οι μαθητές/ριες Σιάχου Ισμήνη,  Ρόδη Ροδοπούλου Ελπίδα και Πιτσής Ανδρέας κατέλαβαν αντίστοιχα την 3η θέση με προπονητή τον κ. Ανέστη Βοβό αποσπώντας το 3ο βραβείο (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές). Και οι δύο ομάδες σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους. Συγκεκριμένα, με άριστα το 700, η 1η ομάδα έπιασε χρόνο 24.97'' με το ρομποτάκι τους, ενώ η 3η ομάδα, έκανε 28,81''. Αξιοσημείωτες θέσεις κατέλαβαν οι υπόλοιπες ομάδες του κ. Βοβού  Teamwork Vision, Prime & Optimum (5η, 6η και 8η θέσεις)!
Οι μαθητές κλήθηκαν μέσα από διάφορες δοκιμασίες (π.χ. την πολιορκία της Περσέπολης) να κινηθούν με τα ρομποτάκια τους, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, με σκοπό να αναπαραστήσουν  την πορεία του ως και τον τελευταίο σταθμό της ζωής του στη Βαβυλώνα!  Η όλη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ έπρεπε να ακολουθήσουν πιστά τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μέγας Στρατηλάτης ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις  που θα συναντούσαν (π.χ. τον Γόρδιο δεσμό).
Στην κατηγορία Δημοτικών Σχολείων με θέμα "Οχήματα & Μεταφορές του αύριο" η ομάδα Master Builder από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, γοήτευσε τους κριτές και κατέκτησε τη 2η θέση με το ευφάνταστο project της. Προπονητής ο κ. Γιώργος Φρα-γκόπουλος και μέλη οι μαθητές/ριες: Γεωργία Σιδέρη, Αντώνης Στραβοδήμος, Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Παναγιω-τόπουλος, Θάνος Φραγκόπουλος και Χριστίνα Σκεπετάρη.
Η αποστολή της Δυτικής Ελλάδας, με 88 μέλη, πλαισιώθηκε, επίσης, από τις ομάδες των ΕΠΑΛ Παραλίας Πατρών, 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας και 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στην κατηγορία Λυκείων, με θέμα "Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα". 
Ο ενθουσιασμός για τις νέες επιτυχίες υπήρξε μεγάλος, καθώς, κατά γενική ομολογία, για άλλη μία χρονιά τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας σημείωσαν πολύ υψηλή συμμετοχή στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά: «Οι νέες επιτυχίες της Δυτικής Ελλάδας, με πρωτιές των μαθητών και μαθητριών και καλές θέσεις από τα σχολεία της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, μάς γεμίζει με υπερηφάνεια. Η Περιφερειακή  Δ/νση Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την παράδοση και εξακολουθεί να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Συμμετείχαμε αξιοπρεπώς στις κατηγορίες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με τις ανάλογες διακρίσεις. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας προς όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές-προπονητές,  που εκπροσώπησαν επάξια την Περιφέρειά μας στους Πανελλήνιους αυτούς Διαγωνισμούς στην Αθήνα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Α. Λούβρη (συντονιστή των ομάδων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της ΠΔΕΔΕ), καθώς και την κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου (Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης), που ως μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας στηρίζουν και συμβάλλουν στην ανάδειξή της στην Περιφέρειά μας. Επόμενος στόχος μας η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα».
Κατηγορία Γυμνασίου


Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου: http://wrohellas.gr τελικός-πανελλήνιου-διαγωνισμού-εκπ/
Φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/WROHellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο