Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Τέλος στη δικαστική περιπέτεια του «Γέροντα Παστίτσιου»

Ο «Γέρων Παστίτσιος», η διαδικτυακή σατυρική περσόνα, δεν έχει πλέον αξιόποινο, σύμφωνα με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να δικαστεί ο δημιουργός του, Φίλιππος Λοΐζος.

Ο κ. Λοϊζος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από Τριμελές Πλημμελειοδικείο για εξύβριση θρησκεύματος, κατηγορία για την οποία, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή, για σατυρικές αναρτήσεις του, σχετικά με τον μοναχό Παϊσιο, το 2012.
Το δικαστήριο, ωστόσο, σήμερα, ενεργοποίησε το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.
Έτσι, τελείωσε η δικαστική περιπέτεια του κ. Λοϊζου, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2012, λίγες ημέρες μετά από επερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο οποίος ζητούσε να προβούν στις «απαραίτητες ενέργειες» οι υπουργοί Παιδείας και Δημόσιες Τάξης, καθώς «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον γέροντα Παΐσιο».
Με αφορμή την επερώτηση της Χρυσής Αυγής, δόθηκε εντολή για άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών, εντοπίστηκαν τα αρχεία καταγραφής (logfiles) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και εντός λίγων ημερών ο «Γέροντας Παστίτσιος» ταυτοποιήθηκε στο πρόσωπο του 32χρονου.
Η υπόθεση του «Παστίτσιου» είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα και είχε προκαλέσει αντιδράσεις από κόμματα, φορείς, πανεπιστημιακούς και εκατοντάδες πολίτες, ενώ ανακοίνωση για την υπόθεση είχε εκδώσει και η Διεθνής Αμνηστία.
Είχε επίσης προκαλέσει και ένα σατιρικό…χάπενιγκ που διοργανώθηκε στα Εξάρχεια, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της στήλης «Ενθέματα» της Αυγής, Στρατή Μπουρνάζου, με…περιφορά του «γέροντα Παστίτσιου» στους δρόμους των Εξαρχείων. Η περιφορά αφορούσε μία εικόνα του… «Γέροντα Παστίτσιου», αλλά και ένα ταψί παστίτσιο.
www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο