Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ποιοι συνταξιούχοι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν το 60% της σύνταξής τους

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αγρότες, καθώς καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στη συνέχιση των αγροτικών καλλιεργειών τους και στη σύνταξή τους, αναδεικνύει με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

 Επισημαίνεται ότι όσοι είναι συνταξιούχοι και επιλέξουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα, με βάση το νέο Ασφαλιστικό, θα υποστούν πετσόκομμα 60% στη σύνταξή τους.Η κ. Αραμπατζή τονίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός συνταξιούχων – αγροτών, συνεχίζει να ασκεί τις αγροτικές του δραστηριότητες, έτσι ώστε να έχει ένα επιπρόσθετο μικρό εισόδημα. Υπολογίζεται ότι είναι άνω των 450.000 οι «ετεροεπαγγελματίες αγρότες, με μικρό κλήρο».
Επίσης, η σύγχυση των αγροτών επιτείνεται από το γεγονός ότι επίκειται νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 5.900 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι οι αγρότες σε αυτή την περίπτωση, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση «θα κληθούν να καταβάλουν φόρο για όποιο εισόδημα προκύψει από την αγροτική δραστηριότητα».
Η κ. Αραμπατζή απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ετεροεπαγγελματιών αγροτών, με τη θέσπιση ενός πλαφόν εισοδήματος. Επίσης ειδικά για το σκέλος της συνταξιοδότησης, η βουλευτής της ΝΔ ζητάει να μάθει εάν το υπουργείο προτίθεται να ανακαλέσει την σχετική διάταξη ώστε να μην περικοπεί το 60% της σύνταξης.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο