Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

50.000 γελάδια που κάνουν και… εκδρομές στην Αιτωλοακαρνανία!

     Αν κάποιος -πραγματικός- κτηνοτρόφος- άκουγε πως στην Αιτωλοακαρνανία επιδοτούνται παραγωγοί για την εκτροφή 50 χιλιάδων βοοειδών σίγουρα θα έσκαγε στα γέλια!
     Κι όμως το παραπάνω είναι περά για πέρα αληθινό νούμερο σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης και αναδεικνύει μάλλον αυτό που όλοι γνωρίζουν και που κάποιοι δεν το άντεξαν άλλο και το κατήγγειλαν: 
  Ότι γύρω από τις επιδοτήσεις των “βοοτρόφων” έχει στηθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια, ένα απίστευτο πάρτι παράνομων επιδοτήσεων και η Λεπενού είναι άπλα η κορυφή του παγόβουνου. Με δυο λόγια, στα χαρτιά, αντιστοιχεί περίπου ένα γελάδι ανά τέσσερις κατοίκους αυτού του δύσμοιρου νομού, που ειδικά στον αγροτικό τομέα είχε και έχει την ατυχία να τον εκπροσωπούν παράγοντες που ποσώς τους ενδιαφέρει η παραγωγικότητα και η αγροτική ανάπτυξη...........



    Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση με τα βοοειδή είναι πως πολλά από αυτά, γνωρίζουν και… νέες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αφού μεταφέρονται σε διάφορα σημεία για να καλύψουν έτσι άδειες που δεν μπορούν διαφορετικά να δικαιολογηθούν. 
    Πληροφορίες μας λένε πως δεκάδες γελάδια φορτώθηκαν σε καρότσες και μεταφέρονταν σε περιοχές, όπως στις Παπαδάτες, τα Οχθια, την Λεπενού κ.α. ώστε κάποιοι επιτήδειοι να παρουσιάσουν στον έλεγχο τα βοοειδή που ποτέ δεν είχαν!

    Κατά τα άλλα, τα πρώτα “ραβασάκια” για τις παράνομες επιδοτήσεις στην Λεπενού, μαθαίνουμε πως ήδη φτάνουν σε ελεγχομένους που είτε δεν παρουσίασαν κανένα ζώο, είτε δεν θέλησαν να παρουσιαστούν στον έλεγχο επειδή… κρύωναν! 
    Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που έχει καλλιεργηθεί σε κάποιους που το μόνο που γνωρίζουν είναι να πλουτίζουν εύκολα και ακούραστα, σε βάρος κάποιων άλλων που μοχθούν για να παράγουν. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη απλά να πούμε πως ένα γελάδι, που είναι ενταγμένο στα βιολογικά κλπ επιδοτείται με περίπου 500 ευρώ τον χρόνο.
       Για να σταματήσει αυτό το διαρκές σκάνδαλο, μόνη λύση φαντάζει η εμφύτευση τσιπ στα ζώα ή κάποιο άλλο δραστικό μέτρο που θα περιορίσει αυτά τα φαινόμενα και θα αποκαλύψει αυτούς που πραγματικά δυσφημούν τους πραγματικούς αγρότες της Αιτωλ/νίας

Π.Η.Τ.
http://www.agriniopress.gr/

9 σχόλια:

  1. Από αυτό το πάρτι βγήκαν βουλευτές, Δήμαρχοι, πλούτισαν κτηνοτρόφοι, πλούτισαν δήθεν συνεταιριστές και κανείς δεν ήξερε τίποτε. 'Ενας νομός χρυσάφι που λυμαίνεται από επιτήδειους πολιτικάντηδες παντός είδους και χρώματος. Οι περισσότεροι κάτοικοι τρέχουν πίσω από αυτούς τους ανεκδιήγητους για να διορίσουν τα παιδιά τους για 600 ευρώ ή για κάνουν τις κομπίνες τους. Και όλα αυτά βαφτίζονται εξυπνάδα. 'Ενας νομός χρυσάφι λυμαίνεται από Καριόληδες, Αρετάκηδες, Λυτραίους, Κουτσομπίνηδες, Καραγκούνηδες, Σαλμαίους κλπ. Ξυπνήστε ρεεεεεεεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΟΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά βγάνουν και κάνουν μπλόκα τόσο πιόνια είναι η αχαριστία κάποτε ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παπανδρέου ,το 1993 κατάργησε την "αγροφυλακή",και ένας υπουργάκος τώρα πρώην δικός του απο την περιοχή δηλώνει...αντιδεξιός!Να μην ξεχνάμε το παρελθόν και την ιστορία μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΥΜΕ 1.22πμ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ-ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΥΖΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΡΑΣΣΟ ΚΑΙ ΛΑΔΑΚΙ ΠΑΡΘΕΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΑΔΟΝΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 9:51 . Ξέχασες να αναφέρεις και τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ξυπνηστε ρεεεεεεεεεεεεε 9.51 ειναι συνεργάτης σας;

    Γ. Κουτσομπίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θύμιος.
    Όλοι μας ξέρουμε ότι το σύστημα είναι επίτηδες κι εκ του πονηρού μπάχαλο. Υπάρχουν τρόποι ελέγχου.
    Να ένας! Μια συσκευή GPS για κάθε κοπάδι και για κάθε υποκοπάδι. Μέγεθος όσο ένα κινητό. Φορεμένα σε κάποια ζώα. Με κωδικούς συσχετισμένους με τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο.
    Συνεργεία ελέγχου από άλλους νομούς.
    Έλεγχος χωρίς καμιά προειδοποίηση.
    Πόσα ζώα έχει δηλωμένα ο τάδε; πόσα GPS έχει ενεργοποιημένα;(άρα πόσα υποκοπάδια;) που φαίνονται ότι βόσκουν ή είναι σταβλισμένα αυτά;
    Ταυτόχρονος έλεγχος σε όλα τα σημεία!
    Δεν θα χρειαστεί να γίνει σε όλους. Ο φόβος φυλάει τα έρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον μετράνε και αρκετούς ψηφοφόρους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο