Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Είχε καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκιση για χρέη εκατομμυρίων ευρώ και απάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο 70χρονος Πατρινός ειναι 70 χρονών, ζει στην Πάτρα αλλά κατάγεται από τη Β. Ελλάδα. Ο γνωστός Πατρινός στους επιχειρηματικούς κύκλους της ευρύτερης περιοχής, έχει σταματήσει πλέον να δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις κυρίως για οικονομικά εγκλήματα, απόδοση φόρων κλπ.
Σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για 31 χρόνια φυλάκιση. Οι οφειλές του προς το δημόσιο εκτιμώνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο τα πρόστιμα που του έχουν επιδικαστεί ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ. Η σύλληψη και κράτησή του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στα έτη φυλάκισης που του έχουν επιβληθεί, δηλαδή δεν έχει εξαγοράσει τις ποινές που του επιβλήθηκαν.
Οι κατηγορίες που οδήγησαν στην καταδίκη του είναι, απάτη κατ εξακολούθηση, μη καταβολή δημοσίων εσόδων, μη απόδοση φόρου εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ, μη καταβολή ΙΚΑ, συκοφαντική δυσφήμιση κ.α.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 70χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί με αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Αθηνών σε συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ετών και επτά μηνών καθώς και συνολική χρηματική ποινή 30.200 ευρώ.
Οι καταδικαστικές αποφάσεις είχαν επιβληθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημοσίων Εσόδων, κατ΄εξακολούθηση μη απόδοση παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος στο Δημόσιο, κατ΄εξακολούθηση μη καταβολή φόρου προστιθέμενης αξίας, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και συκοφαντική δυσφήμιση.
Επιπλέον, σε βάρος του 70χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο