Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

"Βιβλίο της Χρονιάς 2017" το μυθιστόρημα της Δώρας Μοσχονά "Πονάει να σ’ αγαπώ"

Tο βιβλίο της ΔΩΡΑΣ ΜΟΣΧΟΝΑ "Πονάει να σ’ αγαπώ" στα καλύτερα της χρονιάς

        H Δώρα Μοσχονά  βρέθηκε τη Κυριακή  12 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, στην Αθήνα, για τις απονομές βραβείων των διακριθέντων στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων ΕΠΟΚ. 
      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο εκπρόσωπος του ΕΠΟΚ ανακοίνωσε οτι "Απονέμει το Α΄Βραβείο στη Λογοτέχνιδα Δώρα Μοσχονά για το βιβλίο της "Πονάει να σ’ αγαπώ", για την επιστημονική του αρτιότητα, την εξαιρετικά επιμελημένη εμφάνιση του και το βιβλίο επιλέγεται και ως "Βιβλίο της Χρονιάς 2017".     
       Η ανακοίνωση αυτή εξέπληξε ευχάριστα την Δώρα Μοσχονά που άκουγε και εκείνη για πρώτη φορά την ευχάριστη είδηση.
       Η «Νίκη» της Δώρας Μοσχονά είναι πολύ μεγάλη αφού το βιβλίο ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες και πρόκειται για το τρίτο μυθιστόρημα της συγγραφέως............



     Η εξέλιξη της ιστορίας στο βιβλίο "Πονάει να σ’ αγαπώ", αρχίζει από την Κρήτη, λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, και καταλήγει στις μέρες μας. Τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν και κάθε γενιά έχει κάτι να μας αφηγηθεί. Η κυρά-Χαρίκλεια, η Σμαράγδα, η Αλκμήνη, η Ραφαέλα. Ψυχές που περιπλανιούνται ανάμεσά μας και μας ιντριγκάρουν ιδεολογικά και ηθικά. Μαζί τους θα ζήσουμε τον έρωτα, την απόρριψη, την υποταγή, αλλά και την επανάσταση.
  «…Ο άνθρωπος κρατά ζωντανά όσα του αρέσει να θυμάται και σβήνει με σφουγγάρι όσα νομίζει ότι είναι καλύτερα να τα ξεχάσει. Η Αλκμήνη όμως τα κρατούσε όλα μέσα της, ακριβώς όπως έγιναν, χωρίς καμιά παραμόρφωση μα και χωρίς κανέναν εξωραϊσμό…»

Μικρό βιογραφικό:
      Η Δώρα Μοσχονά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και κατοικεί στα Παλιάμπελα Βόνιτσας. Μεγάλωσε στην Πάτρα και πήρε πτυχίο (BSc) Μικροβιολογίας στην Μ. Βρετανία όπου άρχισε το διδακτορικό της με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Herriot-Watt του Εδιμβούργου.
Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της συμπτωματικά. Ήθελε να καταγράψει και να αποτυπώσει όσα συνέβαιναν γύρω της. Γι' αυτό και στα βιβλία της, "Μην ξεχάσεις να πάρεις ανάσα" και "Ο αστερισμός της γλυκύτητας", "Πονάει να σ’ αγαπώ", ήρωας μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τους αναγνώστες τους.

2 σχόλια:

  1. Από καρδιάς θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο. Είναι σημαντική διάκριση και επιβράβευση των κόπων και προσπαθειών σας.

    Η πνευματική εργασία χρειάζεται μεταξύ των άλλων ταλέντο, μόρφωση, ευαισθησία, εμπειρίες , υπομονή, επιμονή, έμπνευση , όραμα που ασφαλώς έχετε.

    Οι αναγνώστες των βιβλίων σας ασφαλώς θα γίνουμε καλύτεροι και θα προβληματιστούμε από τα μηνύματα που προσπαθείτε να περάσετε. Αυτή ασφαλώς θα είναι η επιθυμία σας και ταυτόχρονα η δικαίωση σας.

    Οι ευχές μου για επόμενη βράβευση είναι αυτονόητες.


    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λόγια σας, αναζωπυρώνουν την πίστη μου για ένα καλύτερο αύριο που ενίοτε άνθρωποι της ηλικίας μου τείνουν να χάσουν. Όσο υπάρχει ο λόγος, η ποίηση, η τέχνη ο δρόμος των ανθρώπων θα παραμένει φωτεινός. Ο καθείς εξ ημών ψάχνει την " Απαντοχή " στη δική του ατραπό αλλά ο προορισμός είναι κοινός, το ίδιο και η απαρχή. Είμαι ευγνώμων που στην δική μου ατραπό της ζωής δύναμαι να συμβαδίζω με ανθρώπους με αξίες.
    Χαίρομαι που είμαστε συνοδοιπόροι..
    Δώρα Μοσχονά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο