Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: 2.000 διαρρήξεις – κλοπές την διετία 2015-16! (πίνακες)

 “Ζαλάδα” προκαλούν τα στοιχεία σχετικά με τις διαρρήξεις-κλοπές που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία στην Αιτωλοακαρνανία την τελευταία διετία. Τα συμβάντα αυτά ξεπερνούν τα 2.000 το 2015 και το 2016 και αποτυπώνουν μια κατάσταση που κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική, ειδικά για την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, όπου βαίνει μάλιστα αυξανόμενη το 2016 σε σχέση με το 2015.  Την ίδια στιγμή χαμηλός είναι ο αριθμός των εξιχνιάσεων αφού με βάση πάντα τα επίσημα αυτά στοιχεία, έχει εξιχνιαστεί το 30% περίπου των υποθέσεων αυτών κάθε χρόνο. Παράλληλα να σημειωθεί πως υπάρχουν και περιστατικά που για διάφορους λόγους δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία, είτε επειδή δεν συνοδεύονται από κλοπές ιδιαίτερης αξίας, είτε από φόβο των θυμάτων, ή απροθυμία να μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες κλπ. Αυτό πρακτικά αυξάνει περαιτέρω των αριθμό των κρουσμάτων σε παραπάνω από τρία την ημέρα.

 Αναλυτικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, παρέθεσε , μετά από σχετικό αίτημα, στο agriniopress.gr μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που απεικονίζουν του; δείκτες της εγκληματικότητας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα για τις περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων.
Διευκρινίζεται ότι τα στατιστικά στοιχεία αφορούν:
  • Υποθέσεις που χειρίστηκαν συνολικά οι αστυνομικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αιτωλίας,
  • Αφορούν τα έτη 2015 και 2016.
  • Οι κλοπές είναι τετελεσμένες και σε απόπειρα.
  • Η ανάλυση των κλοπών αφορά το έτος 2016.
  •  
  1. Κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα που διαπράχθηκαν τα έτη 2015 και 2016 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας:



         2. Εξιχνιάσεις κλοπών από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας:



Παρατηρούμε ότι σημειώνεται μείωση στις κλοπές που τελέστηκαν τα έτη 2015 και 2016 και συγκεκριμένα καταγράφηκαν 54 λιγότερες κλοπές.
Επιπλέον, παρατηρείται τα ίδια έτη, αύξηση του αριθμού των εξιχνιάσεων των κλοπών και συγκεκριμένα από 289 σε 293.
Για την περιοχή της Ακαρνανίας (Αγρίνιο) όμως,  σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία,  το 2016 παρατηρείται μια αύξηση των συμβάντων κατά 10% περίπου.
Σημειώνεται ότι σε όλες τις υποθέσεις κλοπής διενεργείται προανάκριση από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και σε πολλές περιπτώσεις η εξιχνίαση πραγματοποιείται σε μεταγενέστερο χρόνο, στο πλαίσιο αξιοποίησης των συλλεχθέντων προανακριτικών αποδεικτικών στοιχείων ( π.χ. ταυτοποίηση αποτυπωμάτων κλπ).
3. Ανάλυση κλοπών έτους 2016 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας:

Σε ότι αφορά την ανάλυση τις εγκληματικότητας οι λοιπές κλοπές αφορούν περιπτώσεις όπως αφαίρεση πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων, κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, κλοπές γεωργικών εργαλείων από γεωργικές εκτάσεις και αποθήκες, ζωοκλοπές και άλλες.
Επιπλέον, παρατηρείται ότι το 48 % περίπου των κλοπών που τελέστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία το έτος 2016 αφορά σε διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων.
Τέλος, σε ότι αφορά την αστυνόμευση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας , η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  υπενθυμίζει ότι με το υπ αρίμ 7/2017 Προεδρικό Διάταγμα  (άρθρο 40) ιδρύεται στο Αγρίνιο,  Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου, μια υπηρεσία που κρίνεται πως θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των κλοπών.
Αναφορικά με το Τμήμα Άμεσης Δράσης αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά:
  • η άμεση και η όσο το δυνατόν συντομότερη επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής αρμοδιότητας,
  • η συνεχής περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης,
  • η άμεση, συνεχής και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες,
  • η επιτήρηση και προστασία ζωτικών εγκαταστάσεων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων ή οργανισμών.
  • η πρόληψη του πάσης φύσεως εγκλήματος και η καταστολή του.
  • ////http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο