Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα της ΕΤ1 στον Λευκαδίτη σκιτσογράφο Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη

 Σε έναν νεαρό αλλά αναγνωρισμένο Λευκαδίτη καλλιτέχνη αφιέρωσε η εκπομπή της ΕΤ1 “Ες αύριον τα σπουδαία” το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. 
Η εκπομπή παρουσιάστηκε την δουλειά και την καλλιτεχνική διαδρομή του σκιτσογράφου Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, μόνιμου συνεργάτη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», από τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματία σκιτσογράφου έως τη διεθνή βράβευσή του.
Ο νεαρός καλλιτέχνης μας μιλάει για τον τρόπο έκφρασής του, τις προσδοκίες και τους φόβους του, που παρουσιάζει μέσα από τα σκίτσα του, τα θέματα των οποίων αντλεί από την καθημερινότητα των ανθρώπων στη μεγαλούπολη.

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνέχισε κάνοντας Master Of Arts In Design στον ΑΚΤΟ – Middlesex University.
Από το 2009 εργάζεται ως εικονογράφος – σκιτσογράφος. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το περιοδικό Ταχυδρόμος , την εφημερίδα Το Βήμα και τις εκδόσεις Έννοια για την δημιουργία του βιβλίου Εικαστικά.
Από το 2010 εργάζεται στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου και συνεχίζει ως σήμερα.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Athens Video Art Festival 2008 και 2010, Milano Film Festival 2008, κ.α.)
Το βιβλίο “Σαν όνειρο” είναι η πρώτη του απόπειρα στον χώρο των κόμικς.
Για περισσότερα σχέδια και νέα, επισκεφτείτε το online πορτφόλιο www.aoua.deviantart.com
www.mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο