Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ξεκινά το Σάββατο 1η Απριλίου ο εναέριος δολωματικός εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης κατά της Λύσσας, ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες, ότι το Σάββατο 1η Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων με εναέρια διανομή των εμβολίων – δολωμάτων....

Η επιχείρηση αυτή, θα λάβει χώρα από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα καλύψει ένα μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το Δήμο Αμφιλοχίας και ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων), καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης της επιχείρησης υπολογίζεται να είναι πέντε (5) ημέρες.
Για το λόγο αυτό, συνιστούμε προς όλους τα κάτωθι:
•           Αποφυγή επαφής του εμβολίου – δολώματος με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση επαφής θα πρέπει να υπάρχει άμεση μετάβαση σε μονάδα Υγείας.
•           Σε περίπτωση που κάποιος  βρει ένα τέτοιο εμβόλιο – δόλωμα δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει για να το απομακρύνει σε ένα πιο δύσβατο μέρος αυτό θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια
•           Σε ζώο που πιθανώς έχει προσλάβει το δόλωμα αποφεύγεται για τουλάχιστον μία (1) ημέρα η επαφή με γυμνά χέρια τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ζώου όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από την Υπηρεσία για λήξη της επιχείρηση της ρίψης των εμβολίων –δολωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο