Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σκηνές από την πόλη της Λευκάδας τον Γενάρη του 1975…


Σκηνές από την πόλη της Λευκάδας τον Γενάρη του 1975.
Μια Λευκάδα που την θυμόμαστε αρκετά καλά, όντας την εποχή εκείνη μαθητής στην Ε΄ τάξη του εξαταξίου Γυμνασίου Λευκάδας. Αμυδρές όμως καμιά φορά σήμερα οι εικόνες. Ποιος έδινε και σημασία τότε!
Μόλις χθες ρωτούσαμε κάποιον για τον δρόμο που έβγαζε από την συνοικία της Αγίας Κάρας στις Αλυκές, αφού πολλά έχουν πια αλλάξει από την εποχή εκείνη και ο προσανατολισμός με την σημερινή οικιστική ανάπτυξη καταντά πολλές φορές αδύνατος, αν έχει χάσει κάποιος όλα αυτά τα χρόνια την συνέχεια.
Σκηνές από την παλιά λαϊκή αγορά, τον πίσω μώλο, το λιμάνι, τις γειτονιές της πόλης… Με γνώριμες ακόμη μέχρι σήμερα τις φυσιογνωμίες κάποιων ανθρώπων, έστω και αν δεν μάθαμε ποτέ τα ονόματά τους.
Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο της κ. Ειρήνης Δουβίτσα, η οποία γράφει: «Γενάρης 1975 έγραφε ο φάκελλος με τις φωτογραφίες που ανασύρθηκε – ούτε που θυμάμαι με τι μηχανή (τόσο «άτεχνες», τόσο όμορφες!)».




















 









Τις αφήσαμε όπως ήταν, χωρίς να επέμβουμε -εκτός από την αρχική- με κάποιο από τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων, από φόβο μήπως πράγματι χάσουν από την αρχική τους ομορφιά… 

                                                                     http://www.kolivas.de/


1 σχόλιο:

  1. Φτώχεια, εγκατάλειψη, μιζέρια, βρωμιά. Μετά ήρθε ο Ανδρέας το 81 και τα άλλαξε όλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πήγαινα και εγώ στο Γυμνάσιο τότε και ξέρω. Αν δείχνατε τα σοκάκια τότε θα φαινόταν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο