Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι γιατροί της ΑxionHellas σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό


Από την Πέμπτη 10/3 το βράδυ θα βρίσκεται στο Μεγανήσι η εθελοντική ΜΚΟ οργάνωση ΑxionHellas με συνολικό αριθμό 45 ατόμων, ιατρών εξειδικευμένων ειδικοτήτων , ερευνητικό και βοηθητικό προσωπικό όπως σας είχαμε ενημερώσει και με παλαιότερη ανάρτηση.
(Eδώ)
Η δράση της οργάνωσης δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρική βοήθεια των δυσπρόσιτων περιοχών κι ακριτικών νησιών, έχει ως σκοπό στο να συμβάλει σε έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα. Προτεραιότητα της είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους επικοινωνίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς τους και ως εκ τούτου η τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Στα πλαίσια αυτά και μεταξύ του υλικοτεχνικού υλικού υποστήριξης στα σχολεία του νησιού, όπως πληροφορούμαστε βρίσκεται κι ένα πανάκριβο πρόγραμμα ρομποτικής που θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές του νησιού να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τα παιδιά και οι καθηγητές είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν από διετίας ,αλλά το κόστος του ήταν απαγορευτικό για το ταμείο του σχολείου.
Βέβαια το πρόγραμμα ρομποτικής δεν αποτελεί την μοναδική προσφορά. Αναλυτικός κατάλογος των δωρεών της οργάνωσης θ΄ανακοινωθεί μετά το πέρας της επίσκεψης
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις σε Κάλαμο και Καστό .Η οργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο Μεγανησίου προχώρησε στην ανακοίνωση του προγράμματος των ιατρών που θα εξετάσουν τον τοπικό πληθυσμό, ώστε οι κάτοικοι να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους:
Πηγή: meganisinews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο