Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στα κάγκελα… οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Αγρινίου για τα POS


Πολέμιοι του POS οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Αγρινίου
Στα κάγκελα…
Μεγάλες αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο – Κάνουν λόγο για χαριστική βολή

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών για την τοποθέτηση του συστήματος POS, δεδομένου ότι, στο σύνολο οι φόροι που αναγκάζονται να καταβάλουν οι παραγωγοί, αγγίζουν το 82% επί του τζίρου τους και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση POS θα τους «κόψει» τα φτερά καθώς τα μετρητά θα εξαφανιστούν και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακόμη και για την κάλυψη της παραγωγής τους, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν μιλώντας για το θέμα στη «Σ».

Προς το παρόν το σύστημα POS δεν είναι υποχρεωτικό στις λαϊκές και γι’ αυτό στην περιοχή του Αγρινίου για την ώρα δεν υπάρχει ούτε δείγμα POS στη λαϊκή αγορά. Κατά την ομολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραγωγών, η τοποθέτηση POS δεν είναι προς όφελός τους, αλλά ούτε προς όφελος των εμπόρων, αν και υπάρχουν και φωνές που δεν συμφωνούν αυτού!
Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμη συνηθίσει την ιδέα ύπαρξης POS στη λαϊκή αγορά, αλλά ούτε και την επικροτούν, αφού, όπως υποστήριξαν αρκετοί, δεν έχει καμία ουσία, αφού τα ποσά που καταβάλουν είναι μικρά, ενώ στην καλύτερη περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ, συμπληρώνοντας πως: «η ύπαρξη POS θα ήταν απαραίτητη τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι καταναλωτές άφηναν πολλά χρήματα στη λαϊκή»!
                                                                   Ο Παναγιώτης Κουμάσης

 Οι άνθρωποι της λαϊκής την τοποθέτηση POS και κυρίως την υποχρεωτική χρήση του, την «βλέπουν» ως δάκτυλο συμφερόντων για να εγκαταλείψουν την λαϊκή, ακόμη και το επάγγελμα του αγρότη. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Κουμάσης επισήμανε: «αυτή την στιγμή δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά κάποια στιγμή θα υποχρεωθούμε να το βάλουμε. Σχετικά με την πώληση, θα μας βοηθήσει, γιατί άτομα που δεν έχουν ρευστό θα έρθουν να ψωνίσουν, όμως στο οικονομικό και φορολογικό κομμάτι δεν μας συμφέρει. Θα φορολογηθούν τα πάντα και επειδή έχουμε ήδη υψηλή φορολογία και χαμηλό αφορολόγητο εισόδημα δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Θα αδυνατούμε να πληρώσουμε τον ΦΠΑ, τους σπόρους μας, τα λιπάσματά μας, την καλλιέργειά μας, τις φθορές στα μηχανήματα για την καλλιέργεια. Σε περίπτωση που μειώσουν τη φορολογία και τον ΦΠΑ, τότε το POS θα βοηθήσει ένα ποσοστό των πραγματικών όμως παραγωγών».
                                                               Ο Γιώργος Τασούλης

 Ο Γιώργος Τασούλης τόνισε: «προσωπικά εμένα η τοποθέτηση POS θα με βλάψει, γιατί τα χρήματα θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τράπεζα, η εφορία θα κρατάει από τα χρήματα αυτά, όπως και ο ΟΓΑ και δεν θα έχω χρήματα ούτε για τα βασικά, ώστε να πληρώσω τον γεωπόνο, ούτε να καλλιεργήσω. Παράλληλα, η φορολογία είναι στα ύψη, το πετρέλαιο πανάκριβο, συνεπώς δεν θα έχω χρήματα ούτε για τα βασικά. Δεν θα υπάρχει λόγος να παράγω και δεν θα μπορώ να ασκώ το επάγγελμά μου».

                                                               Ο Θωμάς Βελτσίστας

 Ο Θωμάς Βελτσίστας ανέφερε: «το POS δεν συμφέρει για την λαϊκή αγορά γιατί πλέον μιλάμε για ποσά μέχρι 10 ευρώ. Θα πηγαίνεις στην τράπεζα να πληρωθείς και μόνο η προμήθεια που θα σου κρατάει θα σου κόβει τα μισά χρήματα. Λογικά θα πάμε με το σύνολο. Όταν γίνει υποχρεωτικό θα δυσκολέψουν τα πράγματα και δεν ξέρω πόσοι θα παραμείνουν στη λαϊκή. Θεωρώ ότι δεν θα ωφελήσει ούτε τους πελάτες. Για τη φορολογία έχουμε την ταμειακή μηχανή, άρα το POS μόνο για καλό δεν θα είναι».
                                                        Η Σπυριδούλα Κωνσταντοπούλου

 Η Σπυριδούλα Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «τα πράγματα στη λαϊκή αγορά είναι χάλια και με το POS θα μας αποτελειώσουν. Ήδη ο κόσμος είναι πολύ στριμωγμένος, πόσο μάλλον τα χρήματα να πηγαίνουν κατευθείαν στην τράπεζα. Δεν θα μπορούμε να κινηθούμε, να ψωνίσουμε σπόρους, λιπάσματα κτλ. Η τοποθέτηση των POS είναι συμφέροντα άλλων, που δεν έχουν καμία σχέση με μάς. Ουσιαστικά θέλουν να μας διώξουν με… τρόπο από την λαϊκή».


                         Ο Ηλίας Δρακόπουλος Πρόεδρος Λαικών Αγορών Αγρινίου


Ο Πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Αγρινίου Ηλίας Δρακόπουλος υποστήριξε πως: «εφόσον έχει ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ο νόμος για την τοποθέτηση POS δεν μπορούμε να μην τα βάλουμε. Από κει και πέρα η επιτυχία ενός νόμου και ενός φορολογικού κανονισμού κρίνεται από το αίσθημα δικαίου απέναντι στον καταναλωτή και στον πωλητή του κάθε προϊόντος. Εμείς, στην λαϊκή θα τα τοποθετήσουμε και ο χρόνος θα δείξει τη χρησιμότητά τους στο εμπορικό κομμάτι».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο