Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ: Κατασκεύασαν μία όμορφη μακέτα λίμνης για την Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων

Με αφορμή την Ημέρα των Υγροτόπων, οι μικροί «καλλιτέχνες» μέλη της Παιδικής HELMEPA του Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλ/νίας κατασκεύασαν μία όμορφη μακέτα λίμνης.

        Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που σηματοδοτεί την ημερομηνία υιοθέτησης της Σύμβασης Ραμσάρ για την προστασία τους, η οποία υπογράφηκε το 1971...... 


      Φέτος το θέμα του εορτασμού είναι «Οι υγρότοποι για το μέλλον μας - αειφόρος διαβίωση» και πραγματεύεται τη δυνατότητα και την ανάγκη οι άνθρωποι να συμβιώνουν αρμονικά με τους υγροτόπους επωφελούμενοι από τα αγαθά που προσφέρουν, αλλά ταυτόχρονα διαφυλάττοντάς τους και για τις μελλοντικές γενιές.
        Υγρότοπος θεωρείται κάθε τόπος που καλύπτεται μόνιμα ή εποχικά από ρηχά  νερά ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά, αλλά έχει υγρό υπόστρωμα (έδαφος, άμμο, χαλίκια κ.α.) για μεγάλο διάστημα του έτους. 
      Με αφορμή την Ημέρα των Υγροτόπων, οι μικροί «καλλιτέχνες» μέλη της Παιδικής HELMEPA του Νηπιαγωγείου Μύτικα Αιτωλ/νίας κατασκεύασαν μία όμορφη μακέτα λίμνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο