Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Έχουν άδικο οι αγρότες με τα μπλόκα»δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έχουν άδικο οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου εκτίμησε πως μόνο το 3 έως 4% των αγροτών επιβαρύνεται από το νέο φορολογικό πλαίσιο, και πρόκειται για παραγωγούς που δηλώνουν πάνω από 30.000 ευρώ εισόδημα. Οι υπόλοιποι αντίθετα πληρώνουν λιγότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε πως οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά τονίζει πως «η φορολογική ελάφρυνση υπερκαλύπτει το επιπλέον ποσό που καλούνται να καταβάλουν».
«Δεν είμαι αυτός που θα πει πως οι αγρότες δεν έχουν προβλήματα. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις αλλά δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη», ανέφερε.
Κλείνει χωρίς νέα μέτρα η αξιολόγηση
Στρέφοντας το βλέμμα στην αξιολόγηση, ο κ. Αποστόλου εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δίχως τη λήψη πρόσθετων μέτρων.
«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ήδη η οικονομία πάει καλά και το 2017 θα είναι μια πολύ καλή χρόνια» ανέφερε. «Ούτως ή άλλως υπάρχει ο κόφτης, σε περίπτωση που δεν πιάσουμε τους στόχους. Πάντως, θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και να πάμε στην ποσοτική χαλάρωση».
Τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, παρά το γεγονός ότι οι θεσμοί φαίνεται να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
«Αταλάντευτα» εντός της ευρωζώνης
Τέλος, ο κ. Αποστόλου τοποθετείται στη συζήτηση των τελευταίων ημερών περί επιστροφής της χώρας μας σε εθνικό νόμισμα δηλώνοντας πως «η θέση μας είναι αταλάντευτα εντός της ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη θα επέφερε καταστροφικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ενώ φέρνει ως παράδειγμα το αγροτικό εισόδημα το οποίο υποστηρίζεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό έως και 55%.
«Δεν είμαι της άποψης πως θα πρέπει να πέσουμε στην κλίνη του αρρώστου και να δούμε πότε θα θεραπευτούμε».
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο