Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Παρανόμησε ως προϊστάμενος , αποκαλύφθηκε ως διευθυντής


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Μία απίστευτη ιστορία μέσα από τις πτυχές της οποίας καταδεικνύεται τι συνέβαινε επί δεκαετίες στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα στην περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι, εκτυλίχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το patrastimes.gr, διευθυντής υπηρεσίας εκλήθη μετά από αίτημα πολίτη να αποφανθεί για το κατά πόσο έκταση η οποία βρίσκεται μπροστά από πολυκατάστημα, το οποίο ανήκει σε μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα, είναι ιδιοκτησίας της ή πρόκειται για  κοινόχρηστο χώρο, ο οποίος έχει καταπατηθεί.
Η υποβολή του αιτήματος και η αναγκαστική διαχείρισή του, είχε ως αποτέλεσμα, να γίνει η αιτία για να αποκαλυφθεί μεγάλη παρανομία.
Η αναζήτηση του σχετικού φακέλου της συγκεκριμένης επιχείρησης, προκειμένου να  διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, και των σχεδίων από τα οποία θα μπορούσε να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει η έκταση, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι δεν είχε κατατεθεί ποτέ από αυτήν προς έγκριση ο απαιτούμενος φάκελος. Παρόλα αυτά το πολυκατάστημα κατόρθωσε με συνοπτικές διαδικασίες να πάρει την προβλεπόμενη άδεια.
Η διαπίστωση αυτή έφερε ωστόσο στο προσκήνιο και μία πτυχή, η οποία δείχνει το μέγεθος της διαπλοκής αυτά τα χρόνια στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πάτρας, του Νομού και της Περιφέρειας, καθώς στη συνέχεια αναζητήθηκε η απόφαση με την οποία χορηγήθηκε η σχετική άδεια στην επιχείρηση. Εκεί οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έκπληκτοι διαπίστωσαν, ότι η απόφαση χορήγησής της, έφερε την υπογραφή υπαλλήλου που τότε ήταν προϊστάμενος.
Το απίστευτο στην υπόθεση είναι, πως ο τότε προϊστάμενος είναι σήμερα διευθυντής της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός καθώς η υφιστάμενοι δεν ήξεραν τι να πράξουν.
Μπροστά στον κίνδυνο να αποκαλυφθεί το ένδοξο παρελθόν του σημερινού διευθυντή και χθεσινού παραβάτη προϊσταμένου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την παρανομία που είχε συντελεστεί πριν από χρόνια, χορηγώντας τη σχετική άδεια, παρόλο που δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα παραστατικά και δεν είχε κατατεθεί καν φάκελος, δόθηκε αμέσως εντολή να ικανοποιηθεί το αίτημα του πολίτη, προκειμένου η υπόθεση να μην πάρει δημοσιότητα.
Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά το παρελθόν είχε γίνει πολύς λόγος σχετικά με το πώς κατάφερε μέσα σε μία νύχτα να ικανοποιήσει το αίτημά της και να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς όφελος της, όταν την ίδια περίοδο απλοί πολίτες από συνοικίες της Πάτρας ζητούσαν για την προστασία των παιδιών τους την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες επικαλούμενες την ανάγκη υποβολής και σύνταξης μελετών, δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματα των γονιών, αλλά φρόντισαν να ικανοποιήσουν υπόγειος τα αιτήματα της επιχείρησης.
patrastimes.gr

1 σχόλιο:

  1. Το ερώτημα είναι γιατί να μην λογοδοτήσει ο συγκεκριμένος τύπος. Διότι αφ' ενός τα πήρε τότε για να κάνει τη δουλειά του καταστήματος και αφ' ετέρου έγινε και διευθυντής επειδή στο Δημόσιο δεν υπάρχει αξιολόγηση και αξιοκρατία. Πίσσα και πούπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο