Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η διπλή σύνδεση της Λευκάδας με Ακτιο και Βόνιτσα, στις μεγάλες δημοπρατήσεις μέχρι το καλοκαίρι

Δέκα μεγάλες δημοπρατήσεις περιμένουμε μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Από τον Μάρτιο και μέχρι τον Ιούνιο αυτά τα έργα θα μας μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, ενώ θα τα συζητάμε για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για πολύ μεγάλα έργα που τα περισσότερα είναι πολυδιαφημισμένα ενώ έχουν μπει στο επίκεντρο της πολιτικής αρένας για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Ας μην χάνουμε καιρό όμως και ας δούμε ποια είναι:

1.ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΟΥΔΗ. Είναι το έργο των έργων αυτής της χρονιάς αλλά και της δεκαετίας για την Αθήνα. Ένα από τα κορυφαία όλων των εποχών για την πρωτεύουσα που φιλοδοξεί με αυτό το έργο να αποκτήσει μία νέα γραμμή με 14 σταθμούς σε πρώτη φάση. Οι σταθμοί θα καλύψουν πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως το Γαλάτσι, η Κυψέλη, το Γκύζη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, Ιλίσια, Καισαριανή, Ζωγράφου. Η προκήρυξη θα είναι τέλος Μαρτίου και η δημοπράτηση αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.
 2.3.4.5. ΟΙ 4 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ. Μέχρι τον Ιούνιο περιμένουμε να δημοπρατηθούν οι υπόλοιπες 4 εργολαβίες. Θα αφορούν το τμήμα Βάρδα-Μιντιλόγλι και θα έχουν κόστος περίπου 200εκ.ευρώ. Εδώ είναι ένα έργο που με την κατάτμηση του έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο.
6.ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΙΔ.ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑ-3 ΓΕΦΥΡΕΣ. Έργο που μας ήρθε πρόσφατα και ..ξώφαλτσα. Θα χρηματοδοτηθεί από το CEF. Θα δημοπρατηθεί στις αρχές του καλοκαιριού και έχει κόστος 109εκ.ευρώ. Με την υλοποίηση του, το κέντρο της Αθήνας στην περιοχή των Σεπολίων θα αναβαθμιστεί και θα πάψει να είναι περιοχή υψηλού κινδύνου.
7.ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. Έργο 200εκ.ευρώ που ήδη έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Οι 5 μεγάλες τεχνικές της χώρας είναι σε θέσεις μάχης και όλες αναμένουν να πάρουν το χρυσό συμβόλαιο μέχρι το Πάσχα.
8.ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 25 ΣΥΡΜΩΝ ΤΡΑΜ ΑΘΗΝΑΣ. Έργο 64,5εκ.ευρώ που ήδη προκηρύχθηκε για τον Μάρτιο. Θα κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών της Ευρώπης από Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.
9.TA 11 ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Επίσης έργο που έχει προκηρυχθεί και αναμένεται να δημοπρατηθεί στις 2 Μαρτίου. Μεγάλο έργο από την ΔΕΗΑΝ που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ενεργειακή αναβάθμιση πολλών νησιών μας όπως η Τήνος και η Κρήτη.
10. ΔΙΠΛΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟ. Είναι έργο 45εκ.ευρώ που προβλέπεται να ενώσει τη Λευκάδα με Άκτιο και Βόνιτσα. Περιλαμβάνει και έργο ύδρευσης. Η δημοπράτηση του αναμένεται αρχές καλοκαιριού.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο