Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δυτική Ελλάδα: Σύλληψη δικηγόρου της Πάτρας, Ελλήνων, Αλβανών και ενός Φινλανδού για απάτες! Υπόσχονταν «σβήσιμο» δανείων με το αζημίωτο

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενη ότι θα τακτοποιήσει λογαριασμούς και χρέη, σε ανυποψίαστους πολίτες που προσέγγιζε εξαρθρώθηκε στην Πάτρα! Στην σπείρα εμπλέκονται Ελληνες, Αλβανοί… ένας Φινλανδός! Υπολογίζεται ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις. Αστυνομικοί έκαναν χθες το βράδυ έφοδο σε σπίτι πατρινού δικηγόρου ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος αυτής της ιστορίας.

Από τον δικηγόρο είχε αφαιρεθεί παλαιότερα η άδεια άσκησης του επαγγέλματος,  για άλλες παράνομες υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί. Τα μέλη της φερόμενης σπείρας υπόσχονταν σε πολίτες την τακτοποίηση των δανείων που είχαν σε τράπεζες, παίρνοντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν.
Χαρακτηριστικά  είχαν πάρει το ποσό των 700 ευρώ από δανειολήπτη για να τον απαλλάξουν από δάνειο της τάξεως των 20.000 ευρώ! Η δράση της σπείρας φαίνεται ότι είχε εξαπλωθεί σε όλη την Δυτική Ελλάδα! Οι άνδρες της Ασφάλειας, στην έφοδο που έγινε, βρήκαν τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τις καταγγελίες, ενώ οι έρευνες για το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στην οργάνωση συνεχίζονται.
dete.gr

Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε σωρεία απατών και πλαστογραφιών
Συνελήφθησαν ένας 59χρονος ημεδαπός και μια 55χρονη Φιλανδή
Η σπείρα, εξαπατούσε τους πολίτες, αναλαμβάνοντας νομικές υποθέσεις τους και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί (25) περιπτώσεις, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που οι δράστες αποκόμισαν, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σπείρα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες στην Πάτρα, ενώ εξακριβώθηκε ο πλήρης τρόπος δράσης των μελών της.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (8-2-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 59χρονος ημεδαπός, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και μια 55χρονη, υπήκοος Φινλανδίας, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.
Σε βάρος των εμπλεκομένων δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, τα μέλη της οποίας με διαρκή δράση διέπρατταν, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτες και πλαστογραφίες.
Ειδικότερα, ο 59χρονος λειτουργούσε στην Πάτρα, γραφείο διεκπεραίωσης νομικών υποθέσεων (διευθετήσεις υποθέσεων κληρονομιάς, υποθέσεων ακινήτων, ρύθμισης δανείων, φορολογικών εκκρεμοτήτων, συμμετοχή σε  διαγωνισμούς του Δημοσίου κ.λ.π.) στο οποίο εργάζονταν και η 55χρονη συνεργός του.
Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους πολίτες, ως δικηγόρος, αναλαμβάνοντας υποθέσεις τους προς διεκπεραίωση και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ προκειμένου να πείσει τα θύματά του ότι προβαίνει σε ενέργειες αναφορικά με τις υποθέσεις που χειρίζεται, κατάρτιζε με την συνδρομή της 55χρονης, σωρεία πλαστών εγγράφων, όπως διαθηκών, γνησίων υπογραφής, ενσήμων και άλλων εγγράφων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του 59χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σωρεία καταρτισμένων πλαστών εγγράφων και περισσότερους από εκατό φακέλους με υποθέσεις πολιτών, η εξέταση των οποίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, που αποκόμισαν οι δράστες, ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο