Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Επιτυχημένη ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο για τη δημιουργία δικτύου ενάντια στον εκφοβισμό

Επιμορφωτική συνάντηση έγινε και στο Δημοτικό σχολείο Μύτικα με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"  
Η κα Ιφιγένεια Σωτηροπούλου  παρουσιάζει "Εκφοβισμός. Ποιος τα βάζει μαζί του τελικά;

Η κα Νικολακοπούλου παρουσιάζει το «Δίκτυο Εδραίωσης Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό- Β΄ Έτος Λειτουργίας »


Δελτίο Τύπου
  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Δίκτυο  για την  εδραίωση Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Παλαίρου.
   Η εκδήλωση, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Β΄ έτους λειτουργίας του Θεματικού Δικτύου "Εδραίωση Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό" από τη Σχολική Σύμβουλο  της 9ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Πάσχου Αγγελικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - επέκταση ERASMUS+ έργου SONET-BULL που αφορά στη χρήση ψηφιακών εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης σε συνδυασμό με τεχνικές ομότιμης μάθησης και πληθοπορισμό για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από τις σχολικές κοινότητες.........



     Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση του Α΄ έτους λειτουργίας του Δικτύου "Εδραίωσης Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό" και των κυριότερων αποτελεσμάτων του από την κ. Κατερίνα Νικολακοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νιας – μέλος ΠΟΔΠ της Δυτικής Ελλάδας. 
     Στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης για το έργο και την εκπαιδευτική πλατφόρμα  μίλησε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου SONET-BULL και Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Αχιλλέας Καμέας,  και ακολούθως η Εθνική συντονίστρια εκπαίδευσης, ψυχολόγος, κ. Ιφιγένεια Σωτηροπούλου. Το δεύτερο μέρος της Ημερίδας αφιερώθηκε σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα τη σύνταξη πολιτικής της σχολικής κοινότητας κατά του εκφοβισμού.
     Ομιλήτρια και συντονίστρια στη συζήτηση ήταν η κ. Πάσχου Αγγελική, Σχολική Σύμβουλος 9ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νιας – μέλος ΠΟΔΠ της Δυτικής Ελλάδας. Στην Ημερίδα συμμετείχαν εννενήντα (90) Διευθυντές/ντριες, εκπαιδευτικοί  (ΠΕ 70), γονείς των Σχολικών μονάδων της 9ης Περιφέρειας Αιτ/νίας.
    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την  Διευθύντρια του Δ.Σ Παλαίρου κ. Γαβρά Χρυσάνθη, για την φιλοξενία και υποστήριξη της εκδήλωσης.    

     Το θέμα της Ημερίδας απασχόλησε ευρύτερα τους εκπαιδευτικούς και σε επιμορφωτική συνάντηση που έγινε με θέμα: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"  στο Δημοτικό  σχολείο  Μύτικα Αιτ/νίας στις 1 Φεβρουαρίου 2017.  Η επιμορφώτρια κ. Κατερίνα Νικολακοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτ/νίας, παρουσίασε συνοπτικά στοιχεία για το Α΄έτος Λειτουργίας του "Δίκτυου Εδραίωσης Πολιτικής ενάντια στον εκφοβισμό"  και των αποτελεσμάτων του για τους μαθητές και τα συμμετέχοντα σχολεία.                            
     
Η Σχολική Σύμβουλος 9ης 
Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλ/νίας
Πάσχου  Αγγελική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο