FaceBook

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Αντρίκια Στάση του ΒΑΣΙΛΗ ΣΟΥΛΑ με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου

           Ο Βασίλης Σούλας, διαχειριστής του αντικειμενικού και ανεξάρτητου MYTIKAS PRESS με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου, μιλά με ειλικρίνεια και ευθύτητα για την απαξίωση του θεσμού της διαβούλευσης, την αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής, την υπερχρέωση του δήμου με το υπέρογκο δάνειο και άλλα πολλά.

    Δείτε παρακάτω την καθαρή εικόνα της στάσης που κράτησε ο Βασίλης Σούλας....

Από: Βασίλειο Σούλα, μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξηρομέρου. 
Θέμα: Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017. 
Ημερομηνία: 8/2/2017. 

Κύριε Δήμαρχε,
       Σας ενημερώνω ότι δεν θα παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, της οποίας είμαι μέλος, που θα γίνει την Τετάρτη 8.2.2017 και ώρα 07:00 μ.μ. στο Δημαρχείο στον Αστακό και ούτε θα σας θέσω γραπτώς σκέψεις και προτάσεις μου, όπως με επιμέλεια έκανα τα δύο προηγούμενα έτη.
       Είναι συνειδητή μου επιλογή και οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και όχι προσωπικοί. Σε ένα Δήμο Ξηρομέρου, που υπό την διαχείριση σας 2,5 χρόνια τώρα καταστρέφεται οικονομικά και υποθηκεύεται το μέλλον του για τα επόμενα πολλά έτη, προσωπικά νιώθω ότι έχει φθάσει εκείνη η στιγμή που επιβάλλεται να διαχωρίσεις καθαρά την θέση σου και να μην συμμετέχεις ούτε σε επίπεδο προτάσεων πλέον, όταν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι αυτό είναι παντελώς ανώφελο και αυτό που πετυχαίνει είναι να σε κάνει και εσένα τρόπο τινά συμμέτοχο σε όλη αυτή την κατάσταση. Πλέον έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη στην οικονομική σας διαχείριση............       Η οικονομική σας διαχείριση όλα αυτά τα 2,5 χρόνια είχε τα αποτελέσματα που επισήμως όλοι πλέον γνωρίζουμε. Έσκασαν με πάταγο και μεγαλοπρέπεια μπρος τα μάτια μας, μιας και δεν γινόταν εσαεί να κρύβονται κάτω από το χαλί όπως επιμελώς κάνατε μέχρι τώρα. 
      Ισολογισμός 2015 με τεράστιο έλλειμμα χρήσης 870.180,70 €, δραματική μείωση διαθεσίμων του Δήμου, απόφαση σύναψης τεράστιου δανείου 1.300.000 €, αύξηση δημοτικών τελών, πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ σε απ’ ευθείας αναθέσεις αμφίβολης ποιότητας (βοά ο τόπος) και η λίστα της διαχείρισης σας αυτά τα 2,5 χρόνια που μας οδήγησε ως εδώ δεν έχει τελειωμό. Παραλάβατε ένα Δήμο με οικονομικά προβλήματα και αντί για συνετή οικονομική διαχείριση και νοικοκυροσύνη, εσείς πήγατε στο ακριβώς αντίθετο άκρο. 
        Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου, η δική σας καθαρή ομολογία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αν δεν το πάρουμε το δάνειο την άλλη ημέρα θα πάρετε τη σφραγίδα και τα κλειδιά του Δήμου και θα τα πάτε στην Αποκεντρωμένη να τα παραδώσετε να έρθουν αυτοί να διοικήσουν. Ομολογία χρεοκοπίας, που μετά από ημέρες με ένα απίστευτο δελτίο τύπου, μνημείο λαϊκισμού και δημαγωγίας, προσπαθήσατε να την εξαφανίσατε από τη μνήμη σας και από την μνήμη μας. 
       Αυτό που είναι το χειρότερο είναι ότι παρά τους περήφανους λόγους και διακηρύξεις σας, σε κάποιες σπάνιες αναλαμπές αυτοκριτικής, δεν δείχνετε καμία διάθεση να αλλάξετε πορεία. Τα δείγματα γραφής σας αμέσως μετά την θετική απόφαση λήψης του δανείου είναι σαφέστατα. Έτσι θα συνεχίσετε και θα πάτε μέχρι τέλους. Έχετε την πλειοψηφία, έχετε μία δημοτική ομάδα μπετό, αρραγή και ενωμένη μεταξύ της με σούπερ δυνατή συγκολλητική ουσία, απολύτως συνένοχη σε όλο αυτό που συμβαίνει, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει (ελάχιστες εξαιρέσεις, για να μην πω μόνο μία εξαίρεση). Η πορεία έχει χαράξει λοιπόν.
         Δεν ξέρω τι θα πράξουν τα άλλα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά προσωπικά δεν θα δεχτώ επ’ ουδενί να παίξω το ρόλο της γλάστρας που έχετε προαποφασίσει για τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, ένας θεσμός που θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά, αλλά εσείς έχετε αποδείξει με πράξεις ότι τον βλέπετε σαν μία υποχρέωση μόνο και μόνο επειδή απορρέει από τον νόμο. Μόλις στις 11:00 π.μ. σήμερα 8.2.2017 (8 ώρες πριν την συνεδρίαση) μας στείλατε στα e-mails μας το Τεχνικό Πρόγραμμα για το οποίο μας καλείται να έρθουμε στο Δημαρχείο στον Αστακό και να διαβουλευτούμε.
         Η σωστή διαδικασία θα ήταν η έγκαιρη ενεργοποίηση (Σεπτέμβριο) της Επιτροπής Διαβούλευσης με συνεδρίαση των μελών της ανά Δ.Ε., ώστε έγκαιρα να διαμορφωθούν και να κατατεθούν οι προτάσεις και κατόπιν να ληφθούν και υπ’ όψη κάποιες από αυτές στην σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος. Επίσης θα έπρεπε, αν πραγματικά πιστεύατε στην Επιτροπή Διαβούλευσης στην οποία προεδρεύετε, να συγκαλούσατε και άλλες συνεδριάσεις μέσα στο χρόνο και κάποιες από τις προτάσεις να τις ενσωματώνατε, αλλά το κυριότερο να τις κάνατε και πράξεις, γιατί το ναι το δέχομαι, συμφωνώ, να το βάλουμε και αυτό, το έχετε πολύ εύκολο στην πολιτική σας τακτική για να πετυχαίνετε να προσεταιριστείτε το συνομιλητή σας.
         Με αυτά κατά νου, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης για τους αναφερόμενους αναλυτικά παραπάνω λόγους. Παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε όσο πιο σύντομα στην διαγραφή μου. Θα παραμείνω στην απλή θέση του ενεργού δημότη, που νοιάζεται για το μέλλον του τόπου του, τον οποίο υπεραγαπά και θέλει επιτέλους να τον δει να προοδεύει. 

Κύριε Δήμαρχε,
Σας εύχομαι ο Θεός να σας δίνει φώτιση και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, να συμβεί και κανένα θαύμα και να αλλάξετε πορεία από τα σημερινά επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγείται το Δήμο Ξηρομέρου, όπου τα αποτελέσματα της διοίκησης σας ήδη ξεκίνησαν να τα πληρώνουν οι δημότες (υπέρογκο δάνειο + αύξηση τελών), αλλά το κυριότερο θα τα πληρώνουν για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Υ.Γ.: Δυστυχώς αυτό που με θλίβει πιο πολύ, είναι αυτή η μεγαλοπρεπής και εκκωφαντική σιωπή και η πλήρης αδράνεια της μεγάλης μερίδας συμπολιτών μου σε όλο αυτό που συμβαίνει στον Δήμο μας (οι εξαιρέσεις ελάχιστες). Σημεία των καιρών… 

Με τιμή 
Βασίλειος Σούλας

http://mytikaspress.blogspot.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σου Βασιλη. Δυστυχως να ξερεις οτι η ελπιδα χαθηκε τη στιγμη που η τοπικη κοινωνια αποφασισε να επιβραβευσει ξανα κ με το παραπανω την πολιτικη του ρουσφετιου, της ιδιοτελειας κ του προσωπικου συμφεροντος. Οποτε κ η δημοτικη αρχη τι να κανει; Αφου αυτο επιβραβευουν οι δημοτες, αυτο συνεχιζει να κανει. Φταιει; Οχι βεβαια...

Ανώνυμος είπε...

Μιά λέξη μόνο ΕΥΓΕ- βασίλη

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη στάση σου. Αξιοπρεπής και πραγματικά αντρίκεια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Βασίλ αυτό ειθελε και ο. ΓΑΛΟΥΝΗΣ

Πέτρος είπε...

Μπράβο στο Βασίλη. Όχι βέβαια ότι θα ιδρώσει το αυτί της ετερόκλητης αλλά συμπαγούς, στη βάση των κοινών προσωπικών συμφερόντων, δημοτικής πλειοψηφίας των τοπικών αστέρων. Που έχει εν γνώσει της δρομολογήσει τη χρεοκοπεία του Δήμου. Και που τον τελικό λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες. Παρόλα αυτά ο Γαλούνης έχοντας την .. χρυσή βοήθεια του Πανταζή, εκτός απροόπτου, θα “επανεκλεγεί”. Η συνταγή παλιά (πρώτος διδάξας ο Σαμαράς), δοκιμασμένη (και στις τελευταίες εκλογές) και σπάνια λαθεύει. Καληνύχτα μας.

Κώστας είπε...

Έντιμη και καθαρή η στάση του Βασίλη. Μόνο που ο Γαλούνης δεν κλονίζεται από τέτοια. Από άλλους -λίγους- αντλεί την δημαρχιακή του ύπαρξη. Και αυτοί είναι οι πραγματικοί ένοχοι για την κατάντια του Δήμου μας. Ο Γαλούνης είναι γνωστός και απόλυτα συνεπής με τον εαυτό του. Κανένας δεν μπορεί να τον ψέξει γι' αυτό. Όταν οι τοπικοί "παράγοντες" βάζουν την υποψηφιότητά τους σε πλειστηριασμό και οι ψηφοφόροι την ψήφο τους σε διατίμηση, το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο.