Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή νηπιαγωγών της Βόνιτσας για την αναστολή ολοήμερων Τμημάτων Νηπιαγωγείων

Νηπιαγωγοί της Βόνιτσας με επιστολή τους προς το  Δ.Σ. συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμφιλοχίας και Βόνιτσας, ενημερώνουν εφιστώντας  την προσοχή του Συλλόγου, σε ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή  αλλά και γενικότερα στο νομό σε σχέση με την αναστολή Ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων λόγω μείωσης του αριθμού μαθητών.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνεται:

      «Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου, τα τμήματα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται στο τέλος της σχολικής χρονιάς για τον προγραμματισμό της επόμενης, με περιθώριο καθορισμού των Ολοήμερων και τον μήνα Οκτώβριο. Η αναστολή μετά το εν λόγω διάστημα, η οποία προκύπτει από την μείωση του αριθμού των  μαθητών, επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στους μαθητές, στους γονείς  και  γενικότερα στον κλάδο.. Ειδικότερα:.........



   Συνεπάγεται την αιφνίδια επιβολή της διακοπής των μαθητών από το Ολοήμερο πρόγραμμά τους, σε ένα νομό μάλιστα που οι μαθητές των πολλών απομακρυσμένων περιοχών στερούνται κάθε είδους οργανωμένης εξωσχολικής παιδαγωγικής δραστηριότητας.
   Διαταράσσει τον οικογενειακό προγραμματισμό φέρνοντας σε απόγνωση τους εργαζόμενους γονείς.
   Δε συνάδει με τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες του νομού και τις σημαντικές  δυσκολίες στις μετακινήσεις. Τα νήπια και προνήπια  δε δικαιούνται μεταφορά με ταξί με ωράριο ολοήμερου ώστε να μετακινηθούν σε πλησιέστερο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.
     Χάνονται άμεσα θέσεις εργασίας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ισχυρό αρνητικό παράδειγμα που παρεμποδίζει σημαντικά τη μελλοντική επαναλειτουργία του εκάστοτε ολοήμερου Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα να πλήττεται για άλλη μια φορά ο κλάδος μας αποδυναμώνοντας όλο και περισσότερο το θεσμό του Ολοήμερου Σχολείου γενικότερα.
    Θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να εξεταστεί το θέμα ως προς τις ιδιαιτερότητές του και να δοθεί η ανάλογη βαρύτητα ώστε με τη δική σας συγκατάθεση να προωθηθεί άμεσα προστατεύοντας τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία, σεβόμενοι πάντα την μεγάλη παιδαγωγική αξία τους και τον ουσιώδη τους ρόλο.
Παρακαλούμε για  τις δικές σας ενέργειες.»

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο