Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Κοινωνικό Επιδομα Αλληλεγγύης: Νέα αίτηση για όσους άλλαξαν τα εισοδήματα

«Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα νούμερα των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», καθώς οι ωφελούμενοι άγγιξαν τους 300.000. Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου. Ξεκινά η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των πολιτών, που έχουν αιτηθεί το ΚΕΑ»

 «Το σύστημα λειτουργεί και δεν θα ξανακλείσει ποτέ» είπε, ενώ για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος τόνισε ότι: «Το σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο, με το που θα εισαχθούν τα στοιχεία και εφόσον γίνει ο έλεγχος του τελευταίου εξαμήνου, σου λέει εάν είσαι δικαιούχος του ΚΕΑ και το πόσο που θα πάρεις». Η αν. υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται η φορολογική δήλωση του αιτούντος, αλλά αυστηρά οι τελευταίοι έξι μήνες. Διευκρίνισε, δε, ότι ακόμα κι αν ένας πολίτης αυτό το εξάμηνο κάποιον μήνα έχει εισπράξει περισσότερα χρήματα και απορριφθεί από το ΚΕΑ, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση τον επόμενο μήνα και να αποδειχτεί ότι δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
«Θέλω να τονίσω για να μη γίνεται καμία παρανόηση, ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου. Το τέλος του μήνα είναι ένας σταθμός, όπως και το τέλος κάθε μήνα, για να γίνουν οι διασταυρώσεις. Αμέσως μετά, την πρώτη εβδομάδα του κάθε μήνα, τα στοιχεία στέλνονται στον τελικό κατάλογο “ΔΙΑΣ”. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τέρμα για όσους έχουν κάνει αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά συνεχίζουν τον Μάρτιο» είπε η κ. Φωτίου και εκτίμησε ότι συνολικά οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν τους 750.000 δικαιούχους.
Η αν. υπουργός διευκρίνισε «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι μόνο χρηματικό ποσό, αλλά οι δικαιούχοι συνδέονται με την ειδική κατηγορία λογαριασμών της ΔΕΗ (ΚΟΤ) και επιδοτούνται για τους λογαριασμούς του ρεύματος, επίσης είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους) και προμηθεύονται τρόφιμα, τα οποία διανέμονται από τις 57 συμπράξεις της χώρας, ενώ δικαιούνται και σχολικά γεύματα».
Ειδικά για τα σχολικά γεύματα, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι αν και υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, πέρασε τροπολογία στη Βουλή για να δοθούν 11 εκατομμύρια γεύματα στα σχολεία. Είπε ότι έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα που σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει τα σχολικά γεύματα καταρχήν σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας και φτώχειας.
dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο