Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΝΕΑ: ‘Είμαστε εδώ’-Το πρωτοσέλιδο – μήνυμα των εργαζομένων

     Με τίτλο «Είμαστε εδώ» και τις φωτογραφίες 118 νυν εργαζομένων και συνεργατών του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κυκλοφορεί σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα».
  «Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς», γράφει χαρακτηριστικά.....



       Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην … σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. 
      Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.
     Οι εργαζόμενοι, που έκαναν συνέλευση χθες, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, στην έκδοση του εν λόγω διαφορετικού φύλλου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και το τελευταίο φύλλο για «Τα Νέα» καθώς έχει απομείνει με χαρτί για τύπωμα φύλλων αλλά για ελάχιστες ακόμη ημέρες (και είναι απίθανο την Κυριακή να κυκλοφορήσει το «Βήμα»).
     Συνάμα, από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα προσπαθήσουν να δώσουν στου Μαξίμου και στους κυβερνώντες να καταλάβουν ότι πρέπει να περάσει ως κατεπείγουσα η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια. Μια τροπολογία που είναι στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και που θα ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή. Και η οποία επιτρέπει στο ΔΟΛ να λάβει την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Ετσι ο ΔΟΛ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τον ορισμό του ειδικού εκκαθαριστή, στις 3 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
   «Με μια δικαστική απόφαση στα μέτρα των Τραπεζών, επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ.
    Τα πραγματικά θύματα, όμως, αυτής της εξέλιξης, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και επτά μήνες απλήρωτοι, με την δική τους αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα περιοδικά, το «ΒΗΜΑ FM» και τα διαδικτυακά Μέσα του Ομίλου.
    Η ιδιοκτησία εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να έχει αιχμαλώτους τους εργαζόμενους και να διαπραγματεύεται τα δικά της συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει με τις λιγότερες απώλειες.
    Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν στο όνομα της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας, να μην επιτρέψουν να κλείσουν δύο ιστορικές εφημερίδες και να βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.
   Η Κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε στη Βουλή πρωτοβουλία για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, οφείλει άμεσα να φέρει το θέμα στη Βουλή και να καλέσει τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ώστε να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.
   Η ΕΣΗΕΑ αποσαφηνίζει για μια ακόμη φορά, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.
   Είναι η ώρα που όλοι κρίνονται: οι Τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, οι πολιτικοί. Δεν θα γλιτώσουν από τις ιστορικές τους ευθύνες.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

http://sinidisi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Δεν παίρνει κανείς εφημερίδα, ι κόσμος κατά πλειοψηφία τους γύρισε την πλάτη,τα λίγα φύλλα που πωλούνται είναι αυτά που πάνε στις δημόσιες υπηρεσίες, τόσες επιχειρήσεις έκλεισαν και ΔΟΛ μαζι με ΠΗΓΑΣΟ υποστήριζαν μνημόνιο, τώρα τους τσουζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο