Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: Η ένωση ξενοδόχων αναλαμβάνει δράση!


Πρωτοβουλίες για δημιουργία τουριστικού φορέα ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία
Η ένωση ξενοδόχων αναλαμβάνει δράση!
Σειρά επαφών με φορείς της περιοχής – Στόχος η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου το καλοκαίρι

Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και προετοιμάζεται για το άλμα που θα συμπαρασύρει όλες τις περιοχές και τους επαγγελματικούς κλάδους της Αιτωλοακαρνανίας στην ανάπτυξη! Mε πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα επιχειρεί να ενεργοποιήσει τους φορείς του νομού, στοχεύοντας στην διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Αγρίνιο το καλοκαίρι που θα αφορά τον τουρισμό, την τουριστική προβολή της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την δημιουργία Τουριστικού Φορέα και Ανάπτυξης που θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και από έτερους νομούς που ήδη διαθέτουν αντίστοιχο οργανισμό – φορέα.

«Τον τελευταίο μήνα ξεκινήσαμε επαφές με φορείς και Δημάρχους, τις δύο Αγροτικές Ενώσεις του νομού, την Ένωση Μεσολογγίου – Ναυπακτίας και του Αγρινίου καθώς επίσης και με άλλες ομάδες και φορείς του νομού. Η ανταπόκριση είναι θετική. Χρειάζεται δουλειά και παρακίνηση ώστε να δημιουργηθεί κάτι καλό. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει συναντήσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου και Θέρμου, τον κ. Παπαναστασίου και Κωνσταντάρα (χθες πραγματοποίησαν συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας τον Γιώργο Αποστολάκη) έχουμε έρθει σε επαφή με τα ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ με τον κλάδο της εστίασης είμαστε σε άμεση συνεργασία» επισήμανε μιλώντας για το θέμα στη «Σ» ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Φλώρος.
Σαν πρώτο βήμα, η Ένωση Ξενοδόχων έχει ως σκοπό να γίνουν συναντήσεις – προσυνέδρια σε όλες τις πόλεις και τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε μέσα από κει να συνδιαλεχθούν με τους τοπικούς φορείς, να καταγράφουν από την Ένωση πληροφορίες που θέλουν οι φορείς, οι ιδέες τους και οι προτάσεις τους, ώστε στο μεγάλο συνέδριο του καλοκαιριού να έχει ο κλάδος πλήρη εικόνα από όλο το νομό.
                                                            Ο Σπύρος Φλώρος

«Οι ανάγκες του νομού είναι διαφορετικές. Άλλα πράγματα μπορεί να προσφέρει ο ορεινός όγκος του Θέρμου, άλλα μπορεί να προσφέρει η Ναυπακτία, και διαφορετικά το κομμάτι της Παλαίρου, του Μύτικα και της Βόνιτσας. Ο απώτερος σκοπός της συνάντησης που θα γίνει το Καλοκαίρι είναι να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι Δήμοι, ώστε να δημιουργήσουμε τον Τουριστικό Φορέα, ο οποίος θα διαχειριστεί όλο το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης του νομού. Σε όσους νομούς έχει δημιουργηθεί τουριστικός φορέας ανάπτυξης έχει δώσει τεράστια ώθηση και προβολή. Όλα τα συμπεράσματα που θα βγουν από το συνέδριο θα κοινοποιηθούν σε εταιρεία που ανήκει στον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), η οποία θα τα επεξεργαστεί και θα μας παρουσιάσει μελέτη για να μας κατευθύνει πως πρέπει να κινηθούμε ώστε να υπάρξει κάτι καλό» σημείωσε ο κ. Φλώρος, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «σε νομούς όπως η Πιερία μετά την δημιουργία Τουριστικού Φορέα, το τουριστικό προϊόν έχει εκτοξευθεί με βάση στατιστικά στοιχεία. Αυτή τη στιγμή στο τουριστικό μας προϊόν είμαστε χαμηλά. Προσπαθούμε να «παντρέψουμε» τις διαφορές που έχει ο τεράστιος νομός μας, με αρμονικό τρόπο για να αποδώσουν. Διαφορετικά δεν θα υπάρχει ανάπτυξη και θα παραμείνουμε στα σημερινά δεδομένα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, ναι μεν είναι τουρισμός, αλλά δεν αφορά αποκλειστικά το τουριστικό κομμάτι. Μέσα από την διαδικασία αυτή, θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα, θα ξεκινήσει η εξαγωγή τους, θα αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι, οι θεματικές δραστηριότητες π.χ. ο τουρισμός θρησκευτικός, τουρισμός για ορειβασία, ποδήλατα, θαλάσσια σπορ κ.α. Θέλουμε όμως κάτι που δεν υπάρχει μέχρι τώρα. Θέλουμε να λάβουν μέρος όλοι οι φορείς και οι επιχειρηματίες. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον εφησυχασμό και να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο