Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα. Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε καταστήματα

Συνελήφθησαν, χθες (22-2-2017) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο μέλη συμμορίας, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα.


Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 19χρονο ημεδαπό και ένα 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 26 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και έναν ακόμη άγνωστο συνεργό τους, οι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, ο 26χρονος αλλοδαπός χθες νωρίς το πρωί, ενεργώντας από κοινού με τον 26χρονο και τον 16χρονο, αφού έθραυσαν, με πέτρα, γυάλινη πόρτα εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εισήλθαν στο εσωτερικό της, όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και μια οθόνη υπολογιστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον 26χρονο αλλοδαπό και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν την οθόνη υπολογιστή που είχε αφαιρέσει νωρίτερα. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν και τον 19χρονο συνεργό του.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, από την (12.12.2016) έως και την (16.02.2017), στην Πάτρα, είχαν διαπράξει ακόμη  δεκατρείς τετελεσμένες κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής, σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Σε ότι αφορά την μεθοδολογία της συμμορίας, σημειώνεται ότι τα μέλη της δρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, επιλέγοντας να παραβιάζουν, με πέτρες, τους υαλοπίνακες, κεντρικών θυρών των καταστημάτων, ενώ στην συνέχεια εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαχεία και άλλα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος  που ξεπερνά τις  (11.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 http://www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο