Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Διασχίζοντας την Μακρυνεία από τον νέο περιφερειακό δρόμο! (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Το έργο της Περιμετρικής της Μακρυνείας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Έχει σχεδόν τελειώσει η ασφαλτόστρωση και απομένει η σηματοδότηση η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.
Ο νέος δρόμος παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, εκτός από τα χωριά Τριχώνιο και Δαφνιά που περνάει μέσα, και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εδώ και χρόνια προκαλεί η διέλευση των οχημάτων μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια των πολιτών.
Ο δρόμος έχει μήκος 16,62 χλμ., πλάτος 7,00 μ., με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Κατασκευάσθηκαν πέντε (5) νέες γέφυρες στα 5 μεγάλα ρέματα του κάμπου. Η «Περιμετρική Οδός Μακρυνείας» είναι έργο που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, με προϋπολογισμό μελέτης, 12.000.000,00 € και προϋπολογισμό σύμβασης, 8.068.547,01 € και χρηματοδοτείται από το «ΕΣΠΑ, ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013». Εργολάβος του έργου είναι η εταιρεία ΑΤΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ο κ. Γιάννης Ράμμος. Όπως φαίνεται στο βίντεο έχει το αντίστοιχο περίπου πλάτος με τον παλιό δρόμο και διέρχεται μόνο από τρία χωριά, τον Δαφνιά που περνάει λίγο πάνω από την εκκλησία και από το Τριχώνιο που περνάει στο βόρειο τμήμα του και το Ζευγαράκι που το διαπερνά κοντά στο νεκροταφείο και πίσω από το σχολείο και την εκκλησία.
makryneianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο