Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Γέφυρα: Ανακαινίζοντας & συντηρώντας το όραμα

Είκοσι χρόνια από τότε που η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανέλαβε την παραχώρηση της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, η δομική συντήρηση του «ζωντανού οργανισμού» που λέγεται Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» συνεχίζεται.

Ορμητήριο της επιστημονικής μελέτης και του σχεδιασμού εργασιών, είναι οι εγκαταστάσεις της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρείας, που βρίσκονται σε οικόπεδο του παλαιού εργοταξίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Στους «ιστορικούς» -πλην προσφάτως ανακαινισμένους και εκσυγχρονισμένους- εργοταξιακούς χώρους γραφείων, παράγεται καθημερινά από Έλληνες μηχανικούς, τεχνογνωσία συντήρησης καλωδιωτών γεφυρών, η οποία εξάγεται και σε άλλες ηπείρους και σε χώρες θεωρητικά πιο προηγμένες.
Τα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του τεχνικού τμήματος (16.2.2017) ήταν η πρώτη από τις εκδηλώσεις αναφοράς στα 20 χρόνια παραχώρησης. Η Διεύθυνση της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επέλεξε συνειδητά τους πρώην εργοταξιακούς χώρους του Αντιρρίου, ως σημείο από το οποίο ξεκίνησε η σπουδαία ανθρώπινη περιπέτεια που επιτρέπει στη χώρα μας να υπερηφανεύεται για ένα παγκόσμιο τεχνικό κατόρθωμα: Μία υποδομή, η οποία συντηρείται αλλά και λειτουργεί υποδειγματικά, πιστή στο εταιρικό τρίπτυχο «Μέσα στην κοινωνία – Από την κοινωνία – Για την κοινωνία», όπως με τον δικό του, πηγαίο τρόπο, υπέμνησε και ο ιερέας της μικρής αιτωλοακαρνανικής πόλης, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο