Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δυτική Ελλάδα: Δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης αλλά δεν θα το πάρουν – «Πρωταγωνιστές» άνεργοι!

Η δυνατότητα ένταξης τους, ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα για το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για μεγάλη μερίδα πολιτών αποτέλεσε μάνα εξ ουρανού, καθώς τα χρήματα που θα λάμβαναν θα ήταν κυριολεκτικά «ανάσα» επιβίωσης, αφού σε αρκετές των περιπτώσεων, πρόκειται για άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η πραγματικότητα όμως ήρθε δυστυχώς να τους «προσγειώσει» ανώμαλα, καθώς φαινομενικά εμφανίζονται ως δικαιούχοι, στην πράξη όμως είναι «πλούσιοι» για το κράτος. Η Πάτρα και η ευρύτερη περιφέρεια δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, 52χρονος πατέρας τριών παιδιών έχασε την ψυχραιμία του όταν του είπαν πως παρότι δεν έχει κανένα εισόδημα ο ίδιος και η γυναίκα του, δεν δικαιούται το κοινωνικό επίδομα επειδή η κόρη του την οποία μέχρι πέρσι φιλοξενούσε βρήκε δουλειά με μισθό 600 ευρώ.
Δηλώνει απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη, επισημαίνοντας πως νιώθει ντροπή και ταπείνωση απέναντι στην ηλικιωμένη μητέρα του, καθώς τον συντηρεί με την σύνταξη της, την ώρα που το οικογενειακό τραπέζι έχει αντικατασταθεί από το συσσίτιο!
«Κεραμίδα» και για 57χρονο επίσης Πατρινό, άνεργο εννέα χρόνια, με προϋπηρεσία στο λιανικό εμπόριο, ωστόσο λόγω ηλικίας δεν μπορεί να βρει εργασία.
Με κατεβασμένο το κεφάλι, ενημερώθηκε από τον λογιστή του, πως δεν μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό εισόδημα.
Στις παραπάνω περιπτώσεις έρχεται να προστεθεί και η περίπτωση 38χρονης άνεργης, τα τελευταία 4χρόνια. Το σύστημα «πέταξε» την αίτηση της, λόγω των αντικειμενικών αξιών δυο ακινήτων που έχει στην κατοχή της ως περιουσιακό στοιχείο και υπερβαίνει το πλαφόν που έχει οριστεί για την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος.
Την ίδια «τύχη» είχε και η αίτηση που υπέβαλλε 49χρονος άνδρας, με δυο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ.
tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο