Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Πως επιχείρησαν να εξαπατήσουν το Γηροκομείο Αγρινίου

Τράπεζα Πειραιώς επιχείρησαν να εξαπατήσουν τη Διεύθυνση του Γηροκομείου Αγρινίου. Η απόπειρα συνέβη την 13η Ιανουαρίου και εξιχνιάστηκε σήμερα μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την προϊσταμένη  του Γηροκομείου (που λειτουργεί από την Χριστιανική Ένωση Αγρινίου) και της συστήθηκε ως στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς (για την ακρίβεια ως…διευθυντής τραπεζικού καταστήματος) . Ανέφερε πως η Τράπεζα στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου σκόπευε να προβεί σε δωρεά 28.000 ευρώ στο Γηροκομείο. Έθεσε όμως μια κρίσιμη … λεπτομέρεια: Έπρεπε να προηγηθεί κατάθεση 2000 ευρώ από τη Διεύθυνση του ιδρύματος σε τραπεζικό λογαριασμό που της υποδείχθηκε .
Αρχικά η Προϊσταμένη πείστηκε από τους ισχυρισμούς και προέβη σε κατάθεση του χρηματικού ποσού των  2.000  ευρώ αλλά άμεσα την ακύρωσε καθώς υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά στην υπόθεση. Ενημέρωσε την Αστυνομία και ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Αγρινίου βασισμένη στα στοιχεία του λογαριασμού.
Ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος του μια 34χρονη γυναίκα Ρομά από το Βραχάτι Κορινθίας σε βάρος της οποία σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται και για άλλους εμπλεκόμενους όπως ο άνδρας-συνεργός της 34χρονης  που κάλεσε στο τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο