Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Aντίλογος στο Ψήφισμα των Ιερέων από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου/Μεσολογγίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου/Μεσολογγίου σχετικά με το ψήφισμα που εξέδωσε η γενική ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας που αντιδρούν στην «Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων» στα Γυμνάσια. «‘’ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ’’ είναι μια θετική πρωτοβουλία του ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ που πρέπει να έρθει και να θεσμοθετηθεί στο ελληνικό Δημόσιο σχολείο προκειμένου να θέσει επί τάπητος ζητήματα όπως η διατροφή, ο εθισμός, οι εξαρτήσεις, η παραβατικότητα, οι διαπροσωπικές σχέσεις τα ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων».

Αναφέρει η ανακοίνωση:
Σχετικά με το ψήφισμα που εξέδωσε η γενική ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Οι ιερείς εξέφρασαν την οργή τους για την «Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων» στα Γυμνάσια.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου-Μεσολογγίου θεωρούμε πως είναι πλέον ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία για θέματα που αποτελούν πραγματικά αγκάθια στην ελληνική κοινωνία.
Θεωρούμε ακόμη πως το σχολείο εκτός από τον ρόλο της μόρφωσης των μαθητών έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην διαμόρφωση γενικότερης παιδείας στους αυριανούς ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, με σεβασμό στα κοινωνικά δικαιώματα και την διαφορετικότητα.
Η ‘’ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ’’ είναι μια θετική πρωτοβουλία του ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΠΑΙΔΕΊΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ που πρέπει να έρθει και να θεσμοθετηθεί στο ελληνικό Δημόσιο σχολείο προκειμένου να θέσει επί τάπητος ζητήματα όπως η διατροφή, ο εθισμός, οι εξαρτήσεις, η παραβατικότητα, οι διαπροσωπικές σχέσεις τα ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ζούμε σε μια κοινωνία με κύριο γνώρισμα πρωτίστως την κρίση αξιών. Απέναντι σε αυτό η Δημόσια Εκπαίδευση έχει χρέος ήδη από τα σχολικά χρόνια, που αποτελούν χρόνια διαμόρφωσης συνειδήσεων, να σταθεί μπροστάρης στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση προκειμένου οι αυριανοί πολίτες της χώρας να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο απ τους προηγούμενους αλλά και να θέσουν τα θεμέλια για μια κοινωνία και έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας.
Είναι πλέον καιρός να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια σε υπαρκτά προβλήματα και κοινωνικές συνθήκες, δημιουργώντας αυταπάτες πως αυτά δεν υπάρχουν, ή δεν μας αφορούν.
Τέλος καλούμε τις τοπικές αρχές της αυτοδιοίκησης που συνυπογράφουν αυτό το ψήφισμα να πάψουν να προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς εντυπώσεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να πάρει σάρκα και οστά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ/ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 .agrinionews.gr

2 σχόλια:

  1. Η ανακοίνωση της νεολαίας του Σύριζα αναγνωρίζει οτι γνώρισμα της εποχής μας ειναι η κρίση αξιών. Αδυνατεί να αναγνωρίσει όμως, οτι αν διδάσκεις στο σχολείο σε έναν έφηβο οτι μπορεί να μην είναι αγόρι, όπως γεννήθηκε, αλλά ίσως να είναι κορίτσι και το αντίστροφο, τότε οδηγείται ο νέος και η νέα σε κρίση ταυτότητας. Δυστυχώς αυτοαναιρούνται. Η κρίση ταυτότητας που πάνε να δημιουργήσουν όχι μόνο θα γιγαντώσει την κρίση αξιών αλλά οδηγεί σε αδιέξοδο. Μην απατόμαστε ότι η προσπάθειες για το ξεχαρβάλωμα της ελληνικής οικογένειας γίνονται πιο εντατικά στις μέρες μας. Εισηγητής στο Υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα είναι η ΜΚΟ "Αντιγόνη" η οποία χρηματοδοτείται από τον μεγαλοεπενδυτή και υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης Τζωρτζ Σόρος. Γιατί λοιπόν τόση εμμονή, ώστε να γίνει η διαστροφή μάθημα στα σχολεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εγινε νεολαιοι του ΣΥΡΙΖΑ; Σας πειραξε που υπαρχει,ευτυχως, η αντιθετη φωνη της Εκκλησιας μας σε οσα σαπια και αφυσικα, προωθει η κυβερνηση σας; ελεος πια με ολους εσας τους ΦΥΣΙΟΦΟΒΙΚΟΥΣ...σωνει κ καλα να μας πεισετε ειδικα τα νεα παιδια οτι το αφυσικο ειναι φυσιολογικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο