FaceBook

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ: «Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι»!

        Τρία χρόνια μετά την επικράτηση της παράταξης Γαλούνη, Πανταζή ήταν αρκετά για να επαληθευτούν πλήρως οι προβλέψεις μας, που διατυπώθηκαν το ίδιο βράδυ των εκλογών του ´14.
     Μέσα Φεβρουαρίου του 2017 και ο Δήμος Ξηρομέρου μοιάζει ακυβέρνητο καράβι:
-χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το έλλειμμα του Προϋπολογισμού του 2016,
-χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημο αίτημα για δάνειο στο Ταμείο Παρακαταθηκών,
-χωρίς να έχει εγκριθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2017,
-χωρίς ούτε μια ένδειξη, μετά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, ότι κάτι αλλάζει στο Δημαρχείο..........-παντελής αγνόηση του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος:
Κατατμήσεις έργων.
-Συντήρηση της ίδιας λογικής και πρακτικής των απ´ευθείας αναθέσεων με τα προηγούμενα χρόνια.
-Απουσία έργων ανάπτυξης με διάθεση μόλις 25.000 ευρώ για μελέτες.

       Ένας Δήμος χρεοκοπημένος οικονομικά, που το 2017 (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) οι μόνες δραστηριότητες που έχει να παρουσιάσει είναι τέσσερις (!!) πληρωμές όλες κι όλες, κι αυτές με δικαστικές αποφάσεις (το γνωστό τροπάριο), τη στιγμή που το Δεκέμβριο σε μια υπερπαραγωγή έκδοσης ενταλμάτων πληρωμής μοίρασε 500.000 ευρώ!!!
       Μια Δημοτική Αρχή πολιτικά χρεοκοπημένη και υπεύθυνη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο, για την κατάσταση που βρίσκεται η περιοχή από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και που μοναδικό μέλημά της είναι η σύναψη του δανείου, σανίδα σωτηρίας όχι του Δήμου, αλλά δική τους. 
    Έτσι καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαβούλευσης, διαφάνειας και νομιμότητας οι διοικούντες κάτω από το βάρος του ελλείμματος προσπάθησαν σε μια συνεδρίαση σκούπα να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που εμποδίζουν τη σύναψη του δανείου, έτσι ώστε να αποφύγουν την επιτήρηση του Δήμου που αν συμβεί (συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) θα είναι έργο αποκλειστικά δικό τους, εξ αιτίας της ανικανότητας, της αδιαφάνειας και της φαυλότητας με την οποία διαχειρίζονται τις δημοτικές υποθέσεις.
     Η πορεία του Δήμου Ξηρομέρου είναι βέβαιο ότι θα ακολουθεί τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής της τοπικής εξουσίας που χαρακτηρίζεται: 
-Από την έλλειψη οράματος.
-Από τον «μοναδικό» τρόπο συγκρότησης των συνδυασμών.
-Από τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμικών οργάνων (Επιτροπή Διαβούλευσης, Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Κοινοτήτων κλπ) που συμμετέχουν οι πολίτες και 
-Εν τέλει από τη απουσία της πολιτικής.

     Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα ζητήσει την πλήρη εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου προς πάσα κατεύθυνση και θα φέρει κάθε στοιχείο παράνομης διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου, ενώπιον κάθε υπεύθυνης Ελεγκτικής Αρχής. Επίσης το επόμενο διάστημα με παρεμβάσεις και ημερίδες θα αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και της κοινωνίας καθώς και τις λύσεις που εμείς προτείνουμε.

Υ.Γ.:
-Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αντίθετη σε κάθε μορφή επιτήρησης.
-Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών είναι αρνητική στη σύναψη δανείου ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού που προσπαθεί να πετύχει ο Δήμαρχος.
-Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών αγωνίζεται με όσα μέσα διαθέτει, έτσι ώστε η προσπάθεια του Δημάρχου για σύναψη δανείου να αποτύχει, γιατί πιστεύουμε ότι υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.
-Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών πιστεύει ότι αν ο Δήμος Ξηρομέρου τεθεί υπό επιτήρηση, αυτό θα είναι αποκλειστικό κατόρθωμα του κ. Γαλούνη και όλων των δημοτικών συμβούλων, που δεν αντιδρούν στα όσα καταστροφικά διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας τρία χρόνια τώρα.
-Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών έχει έρθει σε επαφή με παράγοντες των δύο Δήμων που βρίσκονται σε επιτήρηση (Δήμος Γορτύνας του Ν. Ηρακλείου και Δήμος Σαλαμίνος) και η εικόνα που αποκομίσαμε είναι ότι η επιτήρηση, δεν ισοδυναμεί με καταστροφή και κλείσιμο του Δήμου όπως απειλεί η Δημοτική Αρχή, αλλά με πολιτική ακύρωση του Δημάρχου, της παράταξής του και της λογικής και πρακτικής που διέπει την τοπική εξουσία.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή η συμπολιτεία θέλει την επιτήρηση???

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ : Η Ε Π Ι Τ Η Ρ Η ΣΗ !

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανένας, εκτός των κολητών, που πιστεύει πως η διοίκηση Γαλούνη θα είναι καλύτερη απ΄την επιτήρηση;

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτόν το δήμο μόνη ελπίδα να πάει κάτι καλά είναι μόνον ή επιτηρηση δεν υπάρχει σε αυτή την κατάσταση άλλη λύση.ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Νάσος είπε...

Ο προϋπολογισμός του Δήμου πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, προσαρμόζοντας τις λειτουργικές δαπάνες στα έσοδά του. Με άλλα λόγια, απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά σου, κατά τη σοφή ρήση του λαού μας. Η λήψη δανείου προϋποθέτει και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα εξόφλησής του. Αλλιώς οδηγεί σε υπερχρέωση που θα κληθούν, αργά ή γρήγορα, να πληρώσουν ακριβά οι ίδιοι οι δημότες. Διότι τα δανικά δεν είναι πλέον αγύριστα. Η δημοτική αρχή Γαλούνη, Πανταζή και Σια για να καλύψει το έλλειμμα, που είναι δικό της δημιούργημα, έχει επιλέξει την εύκολη και βολική λύση του δανεισμού. Επιδιώκει να κερδίζει πολιτικό χρόνο, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αυξάνοντας, κατά πολύ, το κόστος και για το Δήμο και για τους δημότες. Επαναλαμβάνεται, η ίδια, ανεύθυνη, πολιτικάντικη συνταγή που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, τις βαριές συνέπιες της οποίας βιώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η επιτήρηση δεν έρχεται αυτόκλητα. Την φέρνει η κακοδιοίκηση του Δήμου. Δεν καταργεί την αποτυχημένη δημοτική αρχή. Απλώς της περιορίζει τις δυνατότητες να βλάψει περισσότερο. Ο Δήμος και οι δημότες προστατεύονται από τα χειρότερα. Κακό; Δεν νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην πάει σε επιτηρηση απο τη στιγμή που ως έχει δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο απ ευθείας αναθέσεις στους κολλητούς και δάνεια να ξεπληρώνουν οι επόμενες γενιές...Χιλιες φορές σε επιτηρηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μην πάει σε επιτηρηση απο τη στιγμή που ως έχει δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο απ ευθείας αναθέσεις στους κολλητούς και δάνεια να ξεπληρώνουν οι επόμενες γενιές...Χιλιες φορές σε επιτηρηση!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας μην δαιμονοποιήσουμε και την επιτήρηση. Είναι αναγκαία όταν ένας Δήμος έχει οικονομικά εκτροχιασθεί. Όμως, αναρωτιέμαι με τι εγγυήσεις θα δοθεί δάνειο (χρήματα καταθετών) σε ένα Δήμο που είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να εξοφλήσει. Με εγγύηση του χρεοκοπημένου δημοσίου; Μήπως τσάμπα εκτέθηκε η πλειοψηφία του Δήμου, όταν τελικά υπερψήφισε τον οικονομικό απολογισμό δημαρχίας Σαμαρά, που πριν είχε καταψηφίσει; Γλύφοντας εκεί που πριν έφτυνε.

Ανώνυμος είπε...

Θέμα ευθιξίας δεν υπάρχει; φιλότιμο; ούτε μία παραίτηση ή μία συγνώμη απο κανέναν δημοτικό σύμβουλο για τα χάλια του δήμου. ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΝΕ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΠΗΡΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΡΕΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η συμπολιτεία θέλει επιτήρηση του δήμου Ξηρομέρου.Αυτή τη λέξη την λέει μόνο ο Σόιμπλε κατά της χώρας Απολογηθειται τώρα ψευτοσυριζακια στον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ να μάθει τι φυντάνια τον πολεμούν στο Ξηρόμερο .Γιατί από πληροφορίες που έχουμε ή Συμπολιτεία Ξηρομέρου δεν εκφράζει τον Σύριζα αλλά προσωπικές επιδιώξεις για ατομικό όφελος .Απάντηση στην Συμπολιτεία Ξηρομεριτων χωρίς επιτήρηση .

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος μιλούσε για το ιστορικό του !!!! αλά το τάξιμο και το δόσιμο άλλαξε τις φήμες !!!! τώρα γιατί υπάρχουν παράπονα ??? δεν τα περιμέναμε ότι θα γίνουνε όλα αυτά ???? που είναι η έκπληξη ???? εγώ πάντως τον εμπιστεύομαι !!! και το δάνειο θα το πάρει!!! και θα το βάλει επάνω στα τέλει ... και στις επόμενες εκλογές που θα βάλει για υποψήφιος δήμαρχος, θα μας πει...εγώ δεν έφταιγα !!! και πάλι με κάποιες μικροεξυπηρετησεις , και αρκετά ταξίματα θα διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου ...ΕΛΕΟΣ!!! κάποιοι που ευθύνονταν γι αυτή την αποτυχημένη κατάσταση ας το προσέξουν την επόμενη φορά !!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 11.47
Γράφει ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής επιτήρηση.
Για τη Γορτύνα τώρα.Ο Δ.Γορτύνας μπήκε σε επιτήρηση και όπως συμβαίνει πάντα για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό πήρε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών.
Γράφει κάτι άλλο το κείμενο που σου έκανε εντύπωση και έβαλες και θαυμαστικά!
Ο Δ.Ξηρομέρου δεν είναι ακόμη σε επιτήρηση,εκτός κι αν έχεις δει το όνειρο.

Ανώνυμος είπε...

Προς11.29
Και το μυαλό σου είναι θολό...

Ανώνυμος είπε...

Τι φωναζετε ρε παιδια αητον τον Δημαρχο και τους Δημοτικους Συμβουλους ποιος τους εβγαλε;Προφανωως οι περηφανοι ξηρομεριτες.Οποτε η λυτρωση ειναι επιτηρηση για να πεσει ππολυ κλαμα αοο τα παλληκσρια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ !!! Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΛΙΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η τριαδα πρεπει να εξαφανιστει μαζι με το αρπαχτικο κολλια.....Αποστολη σβηστους!!!!