Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία στους τρεις καλύτερους κηπουρούς του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίου για το 2016 από τον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μελιάδη.....
Η επιλογή έγινε μετά από αξιολόγηση από την οργανωτική επιτροπή του  Δημοτικού Λαχανόκηπου που αποτελείται από τα κάτωθι μέλη:  Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος, Χρήστος Κουτρουμάνος, Δημοτικός Σύμβουλος, Λεωνίδας Διονυσόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασιλική Καραπαπά, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Βασιλική Χατζηαγάπη, Υπάλληλος Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής  και Χρήστος Σταμάτης, Υπάλληλος Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.
Οι κηπουροί Θωμάς Τσίντζουρας, Κων/νος Σπανουδάκης και Ηλίας Γοργολίτσας βραβεύτηκαν για την φροντίδα, επιμέλεια και άριστη συνεργασία που επέδειξαν στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου κατά το έτος 2016.
  Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε κατάλληλη δημοτική έκταση στο Γιαννούζι με υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και λειτουργεί οργανωμένα με καθημερινή υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό.
Σε κάθε  ωφελούμενο, δημότη ή κάτοικο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έτσι ώστε ο πολίτης  να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα.
Η καλλιέργεια γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με την υποχρέωση των δικαιούχων να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.
Εκτός από το Γεωπονικό κομμάτι  παρασχέθηκε στους ωφελουμένους ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική στήριξη από τους  Κοινωνικούς Λειτουργούς  της δομής. Καταγράφηκαν 96 κοινωνικά ιστορικά και συνολικά πραγματοποιήθηκαν 300 συνεδρίες με τους ωφελουμένους.
Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την ανανέωση των καλλιεργειών προσκαλεί τους πολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις ανοιξιάτικες  καλλιέργειες.
Όσοι  ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες  από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452, 454, 456). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στοdtoa@agrinio.gr, dimotikoslaxanokipos@yahoo.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο