Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

To Βιβλίο "Μετά Φόβου" της Ελένης Πριόβολου, παρουσιάστηκε στον Αστακό (ΦΩΤΟ: Make art)

      



    Έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριόβολου "Μετά Φόβου" στην αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Ξηρομέρου, στον Αστακό.
     Ήταν μια όμορφη εκδήλωση πολιτισμού από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ με τη συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ. Το βιβλίο παρουσίασαν η Κωνσταντίνα Βαλάρη, φιλόλογος και ο Βασίλειος Ζαγκότας, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών ευχαριστεί την Ελένη Πριοβόλου γιο το έργο της και εύχεται καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο.........



Ακολούθησε συζήτηση με τη συγγραφέα.
       Πρόκειται για ένα συνταρακτικό μυθιστόρημα που περιγράφει: Δύο κορίτσια –φίλες επιστήθιες, σχεδόν αδελφές– μεγαλώνουν στην ελληνική ύπαιθρο, σε περιβάλλον ασφυκτικό, που τις εκπαιδεύει στο κυρίαρχο μοντέλο ηθικής, εμφυσώντας τους το φόβο και την ενοχή.........


     Η Αρίστη, φύση ανήσυχη, ανακαλύπτει τις πηγές του φόβου μέσα από την έρευνα και τη μάθηση. Αναζητεί αλήθειες γύρω από τη θέση της σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, την ελευθερία της σκέψης, την πολιτική και τον έρωτα. 
     Η Διαλεχτή μένει στα «αβαθή» και «σίγουρα» νερά· αθάρρευτη και αδρανής, κάνει κάθε φορά μικρά και δειλά βήματα στη ζωή. 
    Η σχέση των δύο κοριτσιών δοκιμάζεται όταν ανάμεσά τους μπαίνει ο Διονύσης Αρχοντής, άντρας ορμητικός, το αρχέτυπο του Βάκχου. Έκτοτε, οι δύο φίλες πορεύονται με δύο εαυτούς: τον φανερό και τον κρυφό. 
     Οι ζωές τους περνούν από συμπληγάδες, από την εποχή του Εθνικού Διχασμού μέχρι την αρχή του Εμφυλίου, καθώς τα γεγονότα συγκλονίζουν την Ελλάδα, που πασχίζει να βγει από τις παλιές φεουδαρχικές της δομές και να αστικοποιηθεί.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο