Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αγρίνιο – ημερίδα: «Πτώσεις στην τρίτη ηλικία και πρόληψη»


Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σχετικά με τις πτώσεις στην τρίτη ηλικία και την πρόληψη. Η ημερίδα χωρίστηκε σε τρία σκέλη, ενώ για την προώθησή της χθες παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου, που αποσκοπούσε στην ενημέρωση του επιστημονικού κόσμου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής αλλά κυρίως στα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Η ημερίδα ήταν διαδραστική, ενώ το πρώτο σκέλος της θα απευθύνεται σε γιατρούς. Μέσα από την ενημέρωσή των γιατρών, επί της ουσίας έγινε κλινικό φροντιστήριο στους ειδικευόμενους της γενικής ιατρικής για τη διαχείριση των πτώσεων των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Το δεύτερο σκέλος της ημερίδας, απευθύνονταν σε πολίτες, περιλάμβανε αναλύσεις για την αστάθεια και τις πτώσεις στην τρίτη ηλικία, σε συνάρτηση με τον γενικό ιατρό, την πρόληψη και την εκπαίδευση της τρίτης ηλικίας, καθώς επίσης και των φροντιστών τους.
Το τρίτο σκέλος της ημερίδας, που για τους γιατρούς ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι και για τους πολίτες στις 5.30 το απόγευμα, περιλάμβανε την διαδραστική συμμετοχή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και των φροντιστών τους στην εκπαίδευσή τους για την πρόληψή των πτώσεων τους με την συνεπικουρία των ειδικευόμενων της γενικής ιατρικής.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής Γενικής Ιατρικής και επιστημονικά υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Κ.Υ Μύτικα Γιάννης Χρόνης, ο οποίος παρέστη στην συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελή Παπαθανάση, τον Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό Γιώργο Παπαναστασίου και τον Γιατρό και συντονιστή των ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου Κώστα Ποσονίδη.
Αποδεδειγμένα ο κίνδυνος από πτώσεις για τα άτομα της τρίτης ηλικίας είναι διαρκής, ενώ σοβαρές είναι και οι συνέπειες των πτώσεων και γι’ αυτό εκτός από το κάλεσμα που απευθύνουν οι συντονιστές της ημερίδας σε όλους τους πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.
Στην ημερίδα, εκτός από τους προαναφερθέντες ήταν ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μίλτος Ζαμπάρας και ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο