Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Αχιλλέας Τασούλης απο την Κατούνα: Το εκτροφείο, η γυμναστική και η …κομμωτική!


           Ο Αχιλλέας διατηρεί εκτροφείο! Ο Αχιλλέας όμως έχει σπουδάσει κομμωτής! Ο Αχιλλέας είναι ένα από τα ελάχιστα νέα παιδιά που δεν μετοίκησε στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (που του αρέσει πιο πολύ) αλλά έμεινε στον τόπο του, στη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και έκανε πράξη αυτό που του αρέσει, ένα εκτροφείο ελαφιών, πουλερικών, ταχυδρομικών περιστεριών και άλλων ζώων.....


         «Κάνω κάτι που μου άρεσε από πάντα» εξηγεί ο ίδιος «από μικρό παιδί αγαπούσα τα ζώα, όλα τα ζώα, από τα σκυλιά μέχρι και τις κότες. Μάλιστα τα έφερνα μέσα στο σπίτι και με κυνηγούσε η μάνα μου…» λέει και χαμογελάει.
           Το εκτροφείο του Αχιλλέα είναι βιολογικό και μάλιστα καλής ποιότητας όπως λέει ο ίδιος: «Προσέχω τη διατροφή των ζώων μου και ένας λόγος είναι ότι τα τρώω και εγώ, από τα αυγά μέχρι το κρέας ελαφιού. Διαβάζω πολύ τα πάντα γύρω από την εκτροφή και το πως θα βελτιώσω την παραγωγή μου. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα εκτρέφω την κότα μπράχμα που είναι αμερικάνικη ράτσα. Ένα πουλί που φτάνει σε βάρος μέχρι και έξι κιλά, σαν μια γαλοπούλα και τα αυγά του έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία από τα συμβατικά αυγά. Σήμερα έχω εξελιχθεί πολύ και σκέψου ότι άρχισα πριν από χρόνια με πουλιά, όπως καρδερίνες».

       Ο Αχιλλέας είναι 28 χρονών και το περίεργο είναι ότι τελείωσε κομμωτική! «Πήγα κομμωτική γιατί οι γονείς μου είναι κομμωτές. Έχουν κομμωτήριο, η μάνα μου κάνει τα γυναικεία κουρέματα και ο πατέρας μου τα ανδρικά. Εγώ πάω καμιά φορά να κουρέψω φίλους και γνωστούς μόνο με ραντεβού και όπως είπα προτίμησα το εκτροφείο επειδή είναι κάτι που με γεμίζει».

        Τα περισσότερα νέα παιδιά παρατάνε τα χωριά και πάνε στις πόλεις και κυρίως στην Αθήνα. Για τον Αχιλλέα όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Στην Αθήνα δεν θα πήγαινα να μείνω ποτέ. Δεν μου αρέσει καθόλου. Όποτε πάω δεν βλέπω την ώρα να φύγω. Αντίθετα αν ήταν να αλλάξω πόλη θα προτιμούσα να μείνω Θεσσαλονίκη, μου αρέσει περισσότερο. Όμως το χωριό μου δεν το αφήνω και ειδικά τώρα που έχω το εκτροφείο».
          Ο Αχιλλέας όμως γυμνάζεται και η ερώτηση είναι αν πηγαίνει γυμναστήριο στο Αγρίνιο που απέχει περίπου 30 λεπτά. «Έχω στήσει ένα γυμναστήριο στην αποθήκη του σπιτιού μου και προπονούμε μόνος μου. Με τον αθλητισμό δεν είχα ποτέ σχέση, ξαφνικά αποφάσισα να φτιάξω το σώμα μου και δεν το κρύβω ότι με παρακίνησαν οι ταινίες του Ράμπο. Ξεκίνησα σε γυμναστήριο με τον Σπύρο Μπουρνάζο που ήθελε να με κατεβάσει σε αγώνες, όμως εγώ δεν είμαι γι αυτά, μου αρέσει η γυμναστική για μένα».
       Το ωράριο του Αχιλλέα αρχίζει όπως είναι φυσικό νωρίς το πρωί. «Από τις 6 τα χαράματα είμαι στο πόδι» εξηγεί «αρχίζω τη μέρα μου με προπόνηση και μετά κάνω τις υπόλοιπες δουλειές. Βέβαια και η δουλειά μου προπόνηση είναι, σκέψου τι σακιά με τροφές κουβαλάω…»
   «Η διατροφή μου είναι φυσική. Τρώω πολλά αυγά, αυτά που παράγω εγώ, όπως και κρέας. Κάνω καλή διατροφή και υγιεινή» εξηγεί.

   Τι άλλο κάνει τις ελεύθερες ώρες του ο Αχιλλέας; «Συνήθως σπίτι, ξεκουράζομαι τα βράδια εκτός αν πάω για καφέ ή για ποτό στο Αγρίνιο που είναι κοντά. Άλλωστε το Αγρίνιο τα έχει όλα και δεν μου λείπει κάτι από διασκέδαση».




activeman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο