Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αυτονομούνται οι Συνεταιρισμοί

Έρχεται μαζικό κύμα φυγής από Συνεταιρισμούς που δεν επιθυμούν πλέον το «σφιχταγκάλιασμα» της εταιρίας


Όπως έγινε σήμερα γνωστό από την ίδια τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, διακόπτεται η συνεργασία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργούν υπό τους «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας ΑΕΣ-ΑΕ», «ΕΔΑΣ Ευβοίας» και «ΑΣ Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας».

Είχαν προηγηθεί η Ένωση Αγρινίου και ο Α.Σ. Λειβαδιάς ΑΙΧΜΕΑΣ. Όσο για το επόμενο διάστημα, αναμένεται η λύση συνεργασίας με πολλούς ακόμη Συνεταιρισμούς, καθώς το κύμα δυσαρέσκειας έναντι της εταιρίας, η οποία έβαλε τα κέρδη των μεγαλομετόχων της πάνω απ’ τα συμφέροντα των παραγωγών, έχει πλέον φουντώσει.
Ήδη, δεκάδες Συνεταιρισμοί έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να απαλλαγούν από την άνευ ουσίας, περιεχομένου και αντικρίσματος «προστασία» της εταιρίας και επισήμως ζητούν απελευθέρωση του ΟΣΔΕ.
Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ότι ο ενδιάμεσος ρόλος της εταιρείας δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, αφού το έργο το έχουν επωμιστεί εξ’ ολοκλήρου οι Πύλες, οι οποίες και έχουν να συνδιαλλαγούν απ’ ευθείας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταγγελίες προς την εταιρία (Συνεταιρισμοί, ΠΕΦΑ, ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι ΟΠΕΚΕΠΕ,) και αναδεικνύεται στις πραγματικές του διαστάσεις το όλο ζήτημα. Σημειώνουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ουσιαστικής αναμόρφωσης του μοντέλου λειτουργίας των Πυλών, προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σύντομα μάλιστα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις απ’ τον ίδιο τον Οργανισμό.
Σε ότι αφορά στις Πύλες Εισόδου των Συνεταιρισμών που και τυπικά έχουν διακόψει κάθε συνεργασία με την εταιρία, απολύτως καμία επίπτωση δεν υπάρχει στη λειτουργία τους. Αντιθέτως, οι Πύλες αυτές θα ολοκληρώσουν το έργο, με πολύ χαμηλότερο για τον παραγωγό κόστος.
Πηγή: e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο