Επ’ αόριστον κινητοποιήσεις στη Βόνιτσα – Στάση αναμονής από τους αγρότες του Κεφαλοβρύσου
Ξεκίνησαν οι αποκλεισμοί δρόμων στην Αιτωλοακαρνανία
Πρόταση για δημιουργία Αγροτικού Επιμελητηρίου στην περιοχή


Οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες την Κυριακή προχώρησαν σε ανασύνταξη και επανασχεδιασμό των δράσεων τους για πρώτη φορά εντός του 2017, έχοντας πάντα εναρμονισμό και επαφή με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.
Μετά την συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή και τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στην περιοχή της Βόνιτσας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για χθες μεταξύ 12 και 14:00 το μεσημέρι ώστε να κλείσουν τον δρόμο. Ωστόσο, οι αγρότες βρίσκονται στις επάλξεις μέρες πριν, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των  χωριών τους.
Ο συμβολικός αποκλεισμός την Κυριακή στη Βόνιτσα στον κόμβο «Βρυσούλας» και η δυναμική κινητοποίηση έγινε κατόπιν καλέσματος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και αγροτικών συλλόγων της περιοχής, η οποία δια στόματος του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη θα είναι επ’ αόριστον. Ωστόσο, κάθε μεσημέρι θα πραγματοποιείται νέα σύσκεψη στην οποία θα επαληθεύεται η ώρα του αποκλεισμού του δρόμου, χωρίς να αποκλείεται και η πραγματοποίηση άλλης κινητοποίηση υπό άλλη μορφή.
Στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου οι αγρότες σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο, ενώ την Κυριακή χωρίς τρακτέρ, βρέθηκαν στο σημείο για να μετρήσουν δυνάμεις. Σκοπός τους είναι, όπως επισημαίνει στη «Σ» ο Κώστας Πουρνάρας, εκ των συντονιστών του μπλόκου, να συγκεντρωθούν στο σημείο, να εγκατασταθούν και να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, με στόχο να εισακουστεί στον κόσμο. «Πιθανότατα δεν θα κλείσουμε άμεσα το δρόμο, αυτό όμως θα αποφασιστεί στην συνέλευση που θα γίνει. Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε αρχικά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, να αντιληφθούν τα αιτήματά μας και να συνεχίσουμε έπειτα με τις συνελεύσεις, όπως πράτταμε και πέρσι μέσα από τις οποίες θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας για την επόμενη μέρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κλείσουμε τους δρόμους και γι’ αυτό επιδιώκουμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ώστε να του μεταφέρουμε τα αιτήματά μας, τα οποία είναι και πανελλαδικά και τοπικά», ανέφερε ο κ. Πουρνάρας, ο οποίος σχετικά με τα τοπικά αιτήματα σημείωσε πως: «εκτός από αιτήματα που αφορούν την μορφολογία του εδάφους και την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, εκ των σημαντικότερων είναι αυτό της ονομασίας της Ελιάς Καλαμών, που προ διμήνου ακυρώθηκε καθώς επίσης και η δημιουργία Αγροτικού Επιμελητηρίου, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στο οποίο θα υπάρχουν τεχνοκράτες που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αγροτικά ζητήματα».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»