Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αντίδραση του Παναγιώτη Στάϊκου σε δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη

Να που η Γάτα Ιμαλάϊων έβγαλε ποντίκι!!!
Αχ ΜΕΓΑΛΕ μας Μίκη!!!

Είπες: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία!!!
-Ποιοι και πότε ήταν Αριστεροί;

 -Έβαλες όμως και εσύ το  χεράκι σου για να έρθουν αυτοί οι τύποι στην εξουσία!!! 
-Εσύ δεν ήσουν αγκαλιά προεκλογικά με τον Γλέζο;  
-Μπόχα. Μεγάλη μπόχα!!!
       Από λαμόγιο Ψυχάρη στον Κυνικό Αμοραλιστή Μουλόπουλο και στο βάθος  ο Αλέξης και η Γάτα Ιμαλάϊων…
       Και εγώ θα σου αφιερώσω αυτό το τραγούδι, που εσύ μας έδωσες και μας μεγάλωσες και το λατρέψαμε και σε λατρέψαμε.!!!......



Πάλης ξεκίνημα

Πάλης ξεκίνημα
νέοι αγώνες
οδηγοί της ελπίδας
οι πρώτοι νεκροί.

Όχι άλλα δάκρυα
κλείσαν οι τάφοι
λευτεριάς λίπασμα
οι πρώτοι νεκροί.

Λουλούδι φωτιάς
βγαίνει στους τάφους
μήνυμα στέλνουν
οι πρώτοι νεκροί.

Απάντηση θα πάρουν
ενότητα κι αγώνα
για νά 'βρουν ανάπαυση
οι πρώτοι νεκροί.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ:

Μίκης Θεοδωράκης για ΔΟΛ: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία
Εκφράζει την ελπίδα «το Κακό να βρίσκεται ακόμα σε εβρυακή μορφή»

    Δριμεία είναι η κριτική του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάμειξη του Βασίλη Μουλόπουλου της Αυγής στη σωτηρία του ΔΟΛ.
     Με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο μεγάλος μουσουργός υποστηρίζει ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ «τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά» και καρφώνει την κυβέρνηση με αφορμή και τους χειρισμούς της στην υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών γράφοντας ότι «έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.
«Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία» συνεχίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και εκφράζει την ελπίδα «το Κακό να βρίσκεται ακόμα σε εβρυακή μορφή».

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:
    Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.
    Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.
    Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.
    Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές.



Αστακός 18/1/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Παναγιώτης Στάικος

5 σχόλια:

  1. Γιατρέ ηρέμησε. Φίλε Παναγιώτη έχεις διαγράψει μια λαμπρή καριέρα, μην χύνεις το γάλα από τη καρδάρα . Μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα. Βεβαίως και δεν είναι σωστό να κλείνουν εφημερίδες. Το συγκρότημα Λαμπράκη δεν είναι θεσμός Παναγιώτη. Είναι μια ιδιωτική εταιρεία διαπλεκόμενη διαχρονικά. Είναι το συγκρότημα που εκβίαζε κυβερνήσεις.Τώρα που τις κόπηκαν τα χρήματα που έπαιρνε από τις τράπεζες με πολιτικές παρεμβάσεις ( ενώ τα χρήματα των ιδιοκτητών του συγκροτήματος βρίσκονται στο εξωτερικό και οι διάγουν βίο χλιδής σε βίλες, κότερα) αντιμετωπίζει προβλήματα. Να πληρώσει τα δάνεια του το συγκρότημα και μετά να μιλά.
    Σύριζα δεν είμαι.¨Όσο για το Μίκη σου θυμίζω ότι υπήρξε υπουργός του Μητσοτάκη, σου θυμίζω το Καραμανλής ή Τάνκς , σου θυμίζω ότι και με αυτό το τραγούδι ( άστοχο για τη περίσταση) οικονόμησε από το ριζοσπαστισμό των προοδευτικών ανθρώπων. Οι αριστεροί ή οι φερόμενοι ως αριστεροί δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατρέ.
    Φιλικά και με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ κύρι ΣΠΑΙΚΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ; ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο στον ανωνυμο 11:17 ... καλυψες νομιζω τους παντες .. δεν χρειαζετε να πουμε τιποτα ... ετσι ακριβως ειναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι 11:17π.μ,7:11μ.μ , 8:04 μ.μ
    Ή άλλο κείμενο θα διαβάσατε ή έχετε τρικυμία εν κρανίω .!!!
    Καλά είστε στα καλά σας , που θέλετε να με νουθετήσετε παριστάνοντας και τους φίλους μου , που θέλετε και το καλό μου.!!!
    Άκου εκεί φίλε Παναγιώτη , Φιλικά και με εκτίμηση και μετά το δηλητήριο ;;;;;;
    Καλά τόσο άρρωστοι- πωρωμένοι είστε , που δεν βλέπετε, που βοά ολόκληρη η Ελλάδα , ότι ο Διευθυντικός διορισμός Μουλόπουλου , δεν έχει να κάνει με <>, αλλά με μια Γκέμπελίστικου τύπου προσπάθεια ,αφού η προπαγάνδα με την ιστορική εφημερίδα ΑΥΓΗ , την οποία κατάντησαν κιτρινοφυλλάδα , δεν πιάνει τόπο , ο Αλέξης ,ο Αλέκος , ο Νίκος και τα άλλα τα παιδιά, που είχαν στήσει τα παιγνίδια με τις γάτες Ιμαλάϊων, για να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία .!!!
    Μπροστά σε αυτό τον στόχο δεν είχαν ασφαλώς κανέναν ενδοιασμό , να εναγκαλιστούν με το Λαμόγιο Ψυχάρη , ο οποίος έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη με το Χρηματιστήριο και διέλυσε και τον ΔΟΛ , που κάποτε έβγαζε ιστορικές εφημερίδες , βάζοντας στην θέση του το δεξί τους χέρι Κυνικό Γκεμπελίσκο Μουλόπουλο , για να τους κρατήσει πάση θυσία στην Εξουσία . !!!
    Ότι και να κάνουν όμως και τον κώλο τους να χτυπήσουν στο μάρμαρο , είναι πολύ λίγα τα ψωμιά τους.!!!
    Το μόνο που θα καταφέρουν μένοντας έστω και μια ημέρα πάρα πάνω στην εξουσία , θα είναι να αποτελειώσουν την Χώρα και τότε θα έχουν και αυτοί όμως τραγικό τέλος.!!!
    Τι δουλειά έχει όλος αυτός ο Πολιτικός Υπόκοσμος με την Αριστερά;;;;;;
    Εγώ προσωπικά τους σιχαίνομαι .!!!
    Τα εγγόνια τα δικά μου δεν τα έστειλαν οι άλλοι στην ξενιτιά , τους οποίους δεν είχα ψηφίσει ( που ευτυχώς περνούν ζωή ονειρεμένη και αυτό μου απαλύνει τον πόνο της ξενιτιάς, που είμαι αναγκασμένος να πεθάνω μακριά τους ) , αλλά αυτοί οι ψεύτες, ανίκανοι και πολιτικοί απατεώνες, αφεντικά του τέρατος Μουλόπουλου.!!!
    Μη με αναγκάσετε λοιπόν να σας στείλω εκεί που σας πρέπει, που έχετε το θράσος να μου την πέφτετε και μάλιστα ανώνυμα , ως συνήθως , θρασύτατα Γκεμπελάκια .!!!
    Εγώ έχω και φωνή και όνομα.!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απαντηση στον 11.17
    αγαπητε φιλε δεν ξερω εσυ με τι ταυτιζεις τους θεσμους αλλα εδω εχεις πεσει εξω.Θεσμος δεν ειναι κατι που εχει σχεση με την καθαρα πολιτικη ζωη(π.χ προεδροε της δημοκρατιας , προεδρος τηε βουλης) κλπ_ αλλα θεσμος εχει σχεση και με αλλους τομεις Θεσμος πχ, ειναΙ ο προεδρος της ΓΣΕΕ ο προεδρος του ΣΕΒ θεσμος ειναι (εχει καθιερωθει τα τελευταια χρονια) και ο προεδρος του μουσειου ακροπολης , θεσμος ειναι και ο προεδρος του Συμβ Επικρατειας και πολλα αλλα)Θεσμος ειναι και ενα μεσο ενημερωσης με πολλες δεκαετιες στην ενημερωση(πχ, στην αγγλια η sun και η Χέραλντ Τρίμπιουν στην ιταλια η corriere della Sera οπως και πολλες άλλες)Το αν δεν σου αρεσει το οτι το συγκροτημα χαρακτηριζετε θεσμος μεγεια σου με χαρα σου.Εξ αλλου και τιποτε να μην σου αρεσει παλι το ιδιο κανει. Το αν ειναι διαπλεκωμενο (οπως το χαρακτηριζεις) και παλι δεν εχει σχεση με θεσμο Εξ αλλου διαπλεκομενοι βρεθηκαν σε ολο τον κοσμο πρωθυπουργοι υπουργοι και πασης φυσεως θεσμικοι και μη.Το αν εκβιαζε κυβερνησεις δεν εχει ευθυνη η διαπλεκομενη ιδιωτικη επιχειρηση αλλα οι κυβερνησεις που την αποδεχονταν Τωρα πως γινετε ενα συκροτημα να εκβιαζει τοσες κυβερνησεις για πολλα χρονια(οπως αφηνεις να εννοιηθει) μαλλον εσυ ξερεις καλυτερα !!!! Ισως για να εκφρασθω διαφορετικα κατι θα ξερεις Δεν ξερω αν εισαι Συριζα(και δεν κατανοω γιατι το αναφερεις αυτο το οτι δεν εισαι) η Ν.Δ η ΚΚΕ αλλα οτι και να εισαι διακρινω μια πολυ μεγαλη #αγαπη# για το συγκεκριμενο συγκεροτημα οπως και για τον Θεοδωρακη(αν και φανταζομαι τι εισαι πολιτικα). Τι να κανουμε θεσμος δεν καταφερε να γινει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ(επι βουδουρη) ουτε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.Γιατι παρελειωψα να πω οτι για να γινει θεσμος μια εφημεριδα πρεπει τουλαχιστον αδιαβαζετε και να παραμενει πρωτη σε κυκλοφορια χρονια. Ο Ελ. Τυπος κατορθωσε επι ριζου και στην συνεχεια επι Κιρτσου να εχει μια μεγαλη κυκλοφορια με την Αντιπασοκικη πολιτικη του αλλα τα αποτελεσματα ειρθαν αμεσως μετα τον θανατο του Βουδουρη.Οσο για το ΡΙΖΟ ευτυχως που υπαρχουν και καποιες πορειες και διαδηλωσειες και ανεβαζει καμια 200αρια τα φυλα του φτανονατς στο απογητευτικο αρισθμο των3με 3.5 χιλιαδω φυλλων
    Και μια εξηγηση διευκρινηση--τι εννοεις με την φραση Οι αριστεροί ή οι φερόμενοι ως αριστεροί δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατρέ.δηλ εξηγησ το τι είναι αριστερο και το τι εινια φαινομενικα αριστερος Θα το εκτιμουσα ιδιαιτέρως αυτην την διευκρινηση--ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο