Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αγρίνιο: Δεκάδες μηνύσεις στους “κυνηγούς του χιονιά”

Δεν άφησαν μπεκάτσα ζωντανή παρά την απαγόρευση! Ακόμη και στο κέντρο του Αγρινίου, ακούγονταν οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα των λαθροκυνηγών – Δεκάδες μηνύσεις υποβλήθηκαν από θηροφύλακες στην ευρύτερη περιοχή
Τεράστιες διαστάσεις πήρε η λαθροθηρία την περίοδο που ίσχυε η καθολική απαγόρευση κυνηγιού εξαιτίας των ακραίων συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα, η οποία και έληξε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και σε κεντρικές περιοχές του Αγρινίου, αντηχούσαν οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα παράνομων κυνηγών, που έγραψαν τα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απαγόρευση και σκότωναν μεγάλους πληθυσμούς από ανυπεράσπιστα πτηνά, κυρίως μπεκάτσες που ακίνητες από το κρύο, αποτέλεσαν ένα πολύ εύκολο θήραμα.

 Εξαιτίας των γεγονότων αυτών αλλά και του θράσους κυνηγών που αναρτούσαν σχετικές φωτογραφίες με τα “κατορθώματα τους” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις και στο Αγρίνιο με κυνηγούς να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση και να ζητούν αυστηρούς ελέγχους από την θηροφυλακή.
 Ο Γιώργος Παππάς, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου, δήλωσε σχετικά με τους ελέγχους που έγιναν αυτό το διάστημα της έξαρσης του φαινομένου: “Δύο τζιπ με δύο θηροφύλακες , καθώς και ένα τζιπ που ανήκει στο Δ.Σ. του Συλλόγου, πραγματοποιούσαν όλο αυτό το διάστημα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και της Μακρυνείας και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια , γιατί υπερέβαλαν εαυτόν . Σε όλη λοιπόν την περιοχή αρμοδιότητας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου γίνονταν συνεχείς περιπολίες και μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες της απαγόρευσης υποβλήθηκαν τουλάχιστον 30 με 40 μηνύσεις. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου”.
Να θυμίσουμε ότι στις Παπαδάτες της Μακρυνείας μάλιστα καταγγέλθηκε και ένα σοβαρό περιστατικό απειλής σε βάρος θηροφύλακα
Όταν επιχείρησε να κάνει έλεγχο στον λαθροθήρα που είχε ήδη θανατώσει τρεις μπεκάτσες και είχε στήσει καρτέρι για να συνεχίσει το κυνήγι, εκείνος δεν δίστασε να σηκώσει το κυνηγετικό του όπλο και να απειλήσει τον θηροφύλακα ότι θα τον πυροβολήσει!
 .agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο