Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στη ΒΟΝΙΤΣΑ

      Αγωνιστικό ραντεβού στις κινητοποιήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στις 23 Γενάρη δίνουν ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας και ο Αγροτοκτηνοτροφικος Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας.      Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική) στη Βόνιτσα.
Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για αποδυνάμωση του Αγροτικού κινήματος δεν θα περάσει.
Συνάδελφοι αγρότες,
       Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρικες και διασπαστικές. 
     Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών -βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.
Απαντάμε αγωνιστικά...........



       Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία και μαζί με τους συμμάχους μας μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε "διάλογο" με την κυβέρνηση, που δεν θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον πανελλαδικό συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.
Στις 23 του μήνα συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα, εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους -το ονομάζουν "περιβαλλοντικό" - στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
       Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, σήμερα με την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και από τη Δευτέρα 23 Γενάρη στις 12.00 η ώρα στην Τράπεζα Πειραιώς στη Βόνιτσα. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μη λείψει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο