Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ: Το στερνό αντίο στον Παπα-Φώτη Χαντζή (εικόνες)








ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου 

        Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, κλήρος και κάτοικοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον Παπα-Φώτη Χαντζή που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών.
       Η εξόδιος εκολουθία του μακαριστού Ιερέα τελέσθηκε το μεσημέρι, σημέρα Τρίτη 17.1.2017, στον πολιούχο Ιερό Ναό Αγιόυ Γεωργίου στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου. 
        Πλήθη πιστών απο τη Χρυσοβίτσα και κάτοικοι των γύρω χωριών κατέφθασαν απο νωρίς στο χωριό για να αποχαιρετήσουν τον ακούραστο Ιερέα που αγάπησαν και να λάβουν την ευχή του.
    Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων, ενώ η συγκίνηση ήταν έκδηλη τόσο του Δεσπότη, των κληρικών, όσο και των πιστών........



     Ο Μητροπολίτης μας εκφώνησε τον επικήδειο, επαίνεσε την ευσέβειά του, τον ζήλο του και την αγάπη του για τις ιερές ακολουθίες της Αγίας μας Εκκλησίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την εκλεκτή του Πρεσβυτέρα και τα παιδιά του. 
    Τον αγαπητό μας Παπά αποχαιρέτησαν ακόμα ο Αρχιερατικός επίτροπος Αστακού π. Δημήτρης Τέγας και εκ μέρους των κατοίκων μίλησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Γιάννης Χρόνης. 

Αιωνία του η μνήμη!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο