Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Άλογα εγκλωβισμένα στο χιόνι – Σώθηκαν από την ΕΜΑΚ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 Μια επιχείρηση της 5ης ΕΜΑΚ πέρα απο τα συνηθισμένα , έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στα ορεινά της Αρτας και συγκεκριμένα στη Σκουληκαριά, στο όρος Γάβρογο.
Μετά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας και τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή, 20 πανέμορφα άλογα Πίνδου ενταγμένα στο πρόγραμμα αυτόχθονων φυλών, εγκλωβίστηκαν για περισσότερο απο 15 μέρες στο βουνό, με το χιόνι να ξεπερνά το 1 μέτρο!
Με τις μέρες να περνούν και τα άλογα να παραμένουν εγκλωβισμένα ,ο ιδιοκτήτης τους απευθύνθηκε στον Δήμαρχο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη κ.Περικλή Μίγδο ζητώντας τη βοήθειά του.

Η κινητοποίηση του δημάρχου υπήρξε άμεση και μετά απο πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, σήμερα νωρίς το πρωί άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ ξεκίνησαν με το ερπυστριοφόρο όχημα απο τα Ιωάννινα για μια δύσκολη επιχείρηση που στέφθηκε, χάρη στην μεγάλη εμπειρία τους ,με απόλυτη επιτυχία!
Δήμαρχος, ιδιοκτήτης των αλόγων και ντόπιοι συνόδεψαν τους άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ στο βουνό και καπως έτσι το “ταξίδι” διάσωσης ξεκίνησε!
Τα 20 άλογα που πάλεψαν με το κρύο και την ασιτία αρκετών ημερών εντοπίστηκαν σώα σκορπώντας χαμόγελα σε όλους και πρωτίστως στον ιδιοκτή τους ,που αφού τα τάϊσε τα οδήγησε στη συνέχεια σε περιφραγμένο χώρο ,ώστε να είναι ασφαλή .
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με τον ιδιοκτήτη των αλόγων κ.Παναγιώτη Καπούλα και τον Δήμαρχο του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη,  κ.Περικλή Μίγδο να ευχαριστούν θερμά όλες τις αρμόδιες Αρχές που με την άμεση κινητοποίησή τους και τον άψογο συντονισμό τους έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα !








πηγή:epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο