Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ένταση στο δημαρχείο, ενημέρωση απαίτησαν οι Αιτωλικιώτες - Τι απάντησε ο Ν. Καραπάνος

Στο δημαρχείο συγκεντρώθηκαν σήμερα πολλοί κάτοικοι του Αιτωλικού απαιτώντας να δουν το δήμαρχο και να πάρουν επίσημες και υπεύθυνες απαντήσεις για το θέμα του νερού.
Αρχικά υπήρξε ένταση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, αν θα ανέβουν στο δημαρχείο όλοι οι συγκεντρωμένοι ή μόνο μια επιτροπή. Οι περισσότεροι ζητούσαν να βγει ο δήμαρχος και να τους μιλήσει, πράγμα που τελικά έγινε και ο κ. Καραπάνος εξήγησε στους συγκεντρωμένους τι συνέβη με το νερό βάσει των στοιχείων που έχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.....
Ο κ. Καραπάνος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι από νωρίς το πρωί σήμερα βρίσκεται στην πηγή κλιμάκιο από το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούμενο από 9 άτομα τα οποία λαμβάνουν δείγματα και κάνουν μετρήσεις και σε λίγες ώρες θα ανακοινώσουν και γραπτώς τα αποτελέσματα. Η πρώτη ενημέρωση που είχε ο δήμος είναι ότι για πρώτη φορά σημειώθηκε στην πηγή ένα φυσικοχημικό φαινόμενο, το οποίο οφείλεται σε βαρέα μέταλλα και η θολότητα οφείλεται στο σίδηρο και το μαγκάνιο που υπάρχει εκεί σε υγροποιημένη μορφή. Την πρώτη μέρα που προέκυψε το πρόβλημα και πάρθηκαν δείγματα έδειξαν αυξημένες τιμές των στοιχείων αυτών, οι οποίες σιγά - σιγά υποχώρησαν. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τους επιστήμονες με τους οποίους είχε επαφή ο δήμος, είναι παροδικό.

Για να δοθεί προσωρινή λύση, η ΔΕΥΑΜ μεταφέρει νερό από τις γύρω περιοχές και το διοχετεύει στις δεξαμενές του Αιτωλικού, και μέχρι αύριο Παρασκευή θα μπορούν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν το νερό για τις υπόλοιπες χρήσεις πλην της πόσης.

Η επιτροπή η οποία μίλησε με το δήμαρχο και στο γραφείο του, ζήτησε μετά από έγκριση των κατοίκων:

1) Να είναι παρόντες σε ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει στο Αιτωλικό προκειμένου να δώσουν λόγο η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια, η Διεύθυνση Υγιεινής, και οι βουλευτές

2) Να τους γνωστοποιηθεί πότε θα επανέλθει το νερό και να

3) Να ανακοινωθούν οικονομικά μέτρα στήριξης του Αιτωλικού.

Απαντώντας ο Ν. Καραπάνος τόνισε ότι η καινούργια γενική συνέλευση που θα γίνει στο Αιτωλικό θα προκληθεί από τη δημοτική αρχή σε λίγες ημέρες όταν θα υπάρχουν επίσημα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση του νερού. Σε ότι αφορά το τρίτο ζήτημα συζητήθηκε στο γραφείο του με την επιτροπή, όπου ο κ. Καραπάνος είπε ότι με δεδομένο ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στάλθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας επιστολή συνοδευόμενη από λίστα με όλους τους καταναλωτές που πλήττονται, προκειμένου να υπάρξει και γι’ αυτούς οικονομική στήριξη. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει η κυβέρνηση να δει με προσοχή και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου που αυτή τη στιγμή υποφέρει.

Απαντήσεις δόθηκαν και για τον τρόπο που θα γίνει η απολύμανση των δεξαμενών, που ήταν μια εύλογη απορία των κατοίκων. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη διεύθυνση υγιεινής για τα μέτρα που πρέπει να πάρει το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, ενώ ήδη το δίκτυο έχει αποσυνδεθεί από την πηγή.

Για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του δήμου και της ΔΕΥΑΜ ο κ. Καραπάνος υποστήριξε ότι υπάρχει μελέτη για την υδροδότηση του Αιτωλικού για να λάβει την απάντηση από πολίτη ότι ουσιαστικά αυτό γίνεται για να γίνουν αναθέσεις έργων. Επίσης ενημέρωσε ότι μετά από πολιτική απόφαση που πάρθηκε στη διαπαραταξιακή επιτροπή, δεν θα εκδίδονται λογαριασμοί, παρόλο που αυτό είναι παράνομο.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο