Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή Πολυτέκνων Αγρινίου στον Τσακαλώτο

«Ο Νόμος 4446/2016 που τέθηκε σε εφαρμογή από της 1Ης Ιανουαρίου 2017 και αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αντί να επιλύσει προβλήματα δημιουργεί ακόμη περισσότερα, αφού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου δεν λαμβάνει υπόψη του ενοίκια, ΔΕΚΟ και άλλα βασικά έξοδα όπως κοινόχρηστα κ.λ.π
Εμείς δεν θα μακρηγορήσουμε ούτε θα προσπαθήσουμε να αντιπαρατεθούμε μαζί σας, για δημιουργία εντυπώσεων, θα σας αναφέρουμε μόνο ένα απλό παράδειγμα για να καταδείξουμε τις αδικίες που προκαλεί κυρίως σε βάρος των μεσαίων και φτωχών οικογενειών, ο προαναφερόμενος Νόμος.

Παράδειγμα μία πολύτεκνη οικογένεια με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 30.000 χιλιάδων Ευρώ που σπουδάζει το ένα παιδί σε άλλη πόλη πληρώνοντας ενοίκιο ΔΕΗ-ΟΤΕ κοινόχρηστα και έξοδα διαβίωσης του, ερωτάται πως θα περισσεύσουν χρήματα για να κατοχυρώσει η οικογένεια το αφορολόγητο .
Αν σπουδάζουν δύο ή περισσότερα παιδιά και μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις, καθότι δεν ισχύει στην ουσία το ευεργέτημα της μετεγγραφής, ας μην κάνουμε λόγο.
Που θα βρεθούν χρήματα για αγορές από πολυκαταστήματα , Ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια κ.λ.π. Όλα αυτά για εμάς και τις οικογένειές μας είναι άκρως απαγορευτικά και ούτε στο χώρο της φαντασία μας δεν έχουν θέση.

¨Θα πληρώνουμε περισσότερο φόρο»

Εμείς εξ ανάγκης περιορίζουμε στο ελάχιστο τα έξοδά μας ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία και επομένως είναι αδύνατον να κατοχυρώσουμε αφορολόγητο ,άρα θα πληρώνουμε περισσότερο φόρο και ποινή μη κατοχύρωσης αφορολόγητου.
Είναι λοιπόν μεγάλη ανάγκη να επανεξετάσετε το θέμα και να εντάξετε στην κατοχύρωση του αφορολόγητου και τα έξοδα ενοικίου, ΔΕΚΟ, κοινοχρήστων κ.λ.π
Αν πραγματικά θέλετε να ελέγξετε τα επαγγέλματα που μόνιμα φοροδιαφεύγουν και αυτά είναι γνωστά σε όλους, δεν έχετε παρά να καλέσετε να αποδείξουν όλοι αυτοί οι προκλητικοί φοροφυγάδες πως συμβιβάζετε να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα δέκα, είκοσι ή τριάντα χιλιάδες ΕΥΡΩ και παράλληλα να διάγουν βίο πολυτελή ,με πανάκριβα και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, κότερα, εξοχικά σε θάλασσα και βουνό με ταξίδια αναψυχής , με καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Αν κάνετε αυτόν τον έλεγχο γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι τα χρήματα που θα εισπράξει το Δημόσιο θα είναι πάρα πολλά και θα μπορέσετε να κάνετε δικαιότερη κοινωνική πολιτική , ανακουφίζοντας τις φτωχές και μεσαίες οικονομικά οικογένειες οι οποίες διαχρονικά στενάζουν κάτω από το βάρος των πάσης μορφής φόρων και χαρατσιών.
Τολμήστε κύριε Υπουργέ και εφαρμόστε επιτέλους δίκαιη φορολογική πολιτική όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, για να μην επιβαρύνονται μονίμως οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται σε απόγνωση και να φοροδιαφεύγουν οι κατέχοντες τον πλούτο.»
 http://sinidisi.gr

1 σχόλιο:

  1. Ολες οι κατηγορίες νοικοκυριών τα ίδια αντιμετωπίζουν,πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι σκοπός τους είναι να μπορούν να μας τα παίρνουν και να μας καθιστουν υπευθυνους εμας τους ιδιους,γιατί δεν μπορέσαμε να πιάσουμε εμείς τους στόχους τους,έτσι για να μην το χρεώνονται ηθικα οι ίδιοι και εμείς να κατηγορούμε τους εαυτούς μας και να πηδάμε απτά μπαλκονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο