Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τοπικό Συμβούλιο Κατούνας: ΟΧΙ στην αύξηση του νερού


   Το τοπικό συμβούλιο Κατούνας συνεδρίασε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ομόφωνα αποφάσισε ΟΧΙ στην αύξηση των τιμολογίων νερού στην Κατούνα. 
      Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Στούπας κατάγγειλε σαν απαράδεκτη την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας για αύξηση του νερού στην Κατούνα και ζήτησε απο το συμβούλιο να εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης και να απαιτήσει να παρθεί πίσω, αφού η αύξηση στο νερό έγινε χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς δηλαδή να αποδεικνύεται η ανταποδοτικότητα των τελών. Πρότεινε μάλιστα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος, ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
      Αμέσως μετά αφού έγινε διαλογική συζήτηση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Θωμάς Καφρίτσας και οι σύμβουλοι κ. Πάνος Καλογιάννης και κ. Γιάννης Στούπας, ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην αύξηση στα τιμολόγια ύδρευσης στην Κατούνα και θα παραστούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε η απόφαση αυτή να μην προχωρήσει.........



    Οργισμένη ήταν η αντίδραση των παρευρισκομένων κατοίκων της Κατούνας για την απαράδεκτη απόφαση του δημοτικης αρχής να επιβαρύνει την τσέπη των δημοτών και ζητούσαν να γινει ανάκληση της απόφασης.
       Χαρακτηριστική πάντως ήταν η απουσία των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης απο την ενότητα Μεδεώνος που ψήφισαν την αύξηση των τελών, ενω σφοδρή ήταν η επίθεση απο τους συμβούλους της αντιπολίτευσης (Μπουμπούλη, Καραμάνης, Σαλοδημήτρης) οι οποίοι τόνισαν ότι εναι απάνθρωπο σε περιόδους τέτοιας οικονομικής κρίσης να ζητούν από τους φτωχούς δημότες της Κατούνας να πληρώνουν το νερό για χρυσάφι.








32 σχόλια:

  1. Kαλα κανατε ρε παιδια και ψηφισατε οχι για την αυξηση του νερου
    ξεχασατε ομωσ να παρετε θεση για αυτους που δεν πληρωνουν και για αυτους που εχουν παρανομες παροχες αν υπαρχουν αυτο ακουγεται και αφου τακτοποιηθουν αυτα τοτε
    λοιπον εχετε δικιο να ψηφιστε οχι
    ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ H KAI O ΤΖΟΠΑΝΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΡΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κάτοικοι της Κατούνας καλό θα ήταν να γίνουν λίγο πιο ενεργοί πολίτες! Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, πρέπει να αντιδράσουμε.Κανένα ουσιαστικό έργο δεν έχει γίνει στον πρώην δήμο Μεδεώνος μέχρι σήμερα. Η παρακμή του τόπου μας δυστυχώς εδώ και μια δεκαετία δεν έχει τελειωμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ?ΡΕ ΟΥΣΤ ΕΦΥΓΑΝ ΒΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρος ηταν να ακουσουμε αληθεοε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρος ηταν να ακουσουμε αληθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ σωστα εκαναν και αρνηθηκαν την αυξηση της τιμης του νερου.Ηοικονομικη κατασταση δεν επιτρεπει πολιτικες σκοπιμοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρωτήστε την Αντιδήμαρχο ύδρευσης κ Πανταζή πόσα χρήματα με απευθείας αναθέσεις από 1-9-2014 μέχρι σήμερα πήρε το μαγαζί του πατέρα της και του αδερφού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αντιδήμαρχος κ Φραδέλος να μας πει ποιου Δημοτικού Συμβούλου από το Πάλαιρο διέγραψαν τα χρέη του πατέρα του στα παλαιά Σκλάβαινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως γνωστόν βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης που ζούμε, η οποία συνεχώς μεγαλώνει. Τα έσοδα της λαϊκής οικογένειας συνεχώς μειώνονται ενώ ταυτόχρονα υποχρεούται να καταβάλει υπέρογκα ποσά για φόρους και μάλιστα έμμεσους, που είναι οι πλέον άδικοι. Συνυπολογιζομένων των άμεσων και των έμμεσων φόρων ο αγρότης της Κατούνας ήταν και είναι από τους βαρύτατα φορολογούμενους πολίτες της χώρας μας. Έτσι για την αγροτική κτηνοτροφική οικογένεια η κατάσταση είναι τραγική και ίσως στην κατούνα πιο δύσκολη, αφού τα τελευταία χρόνια που δεν υπάρχουν τα καπνά η παραγωγή είναι ιδιαίτερη μικρή, ακόμη και μηδενική. Η αύξηση της τιμής του νερού θα οδηγήσει στην φτωχοποίησή της περιοχής και στην ταχύτατη ερήμωση της Κατούνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μας πει ο κ Παντελής Αποστολάκης πόσα χρήματα με πανάκριβες απευθείας αναθέσεις πήγαν στη κ Ζαρκαδούλα Αννα, Στο κ Φερεντίνο, στο κ Τόλη στο κ Κορδάτο στο Αγρίνιο, στο κ Παπανικολάου στο Αγρίνιο από 1-9-2014 μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς εδω στην Κατούνα δεν γεμίζουμε πισίνες, δεν ποτίζουμε γκαζόν, αλλά το εχουμε το νερό για να πίνουμε και για τις πρωτες ανάγκες μας.
    Γι αυτό είναι αδιανόητη η αύξηση του νερού στους κατοίκους, αφου τα χρήματα που δίναμε μεχρι τώρα επαρκούν για τα έξοδα συντήρησης και διαχείρισης.
    Έχω την αίσθηση ότι τιμωρούμαστε με τη νέα αύξηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας πάρει επιτέλους θέση ή αντιπολίτευση!!! όλο κάνουνε πίσω και να τα αποτελέσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΚΑΤΟΥΝΑ NEWS ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ???
    ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΓΑΒΓΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΤΑΙ!!!🐩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αντιδημαρχος οικονομικων και οι υπολοιποι συμβουλοι της πλειοψηφιας γιατι δεν πηγαν στο τοπικο συμβουλιο;
    Φοβουνται να αντικρισουν τον κοσμο στα ματια ή αισθανονται περηφανοι που με την ψηφο τους εβαλαν ταφοπλακα στο χωριο τους;
    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όποιος θέλει να κάνει πολιτική, και κοινωνική πολιτική στη Βόνιτσα να το κάνει με χρήματα απο την τσέπη του και όχι με τα χρήματα τα δικά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια στον κ. Ιωάννη Στουπα.Το νερό του τόπου μας είναι αγαθό που προσφέρεται από πηγές κ είναι αδιανόητο στην Κατουνα να αυξηθούν τα τέλη.Μας εξοντώνουν οι ξένοι να τα ψηφίζουν και οι δικοί μας απαράδεκτο.Μπραβο Γιάννη σπρώξε την κατάσταση γιατί νομίζω ο πρόεδρος δεν θέλει να σπάσει αυγά με τον Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το αληθινό ερώτημα είναι το εξής: αν παρά την απόφαση του τοπικού συμβουλίου η αύξηση των τελών εφαρμοστεί οι τοπικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα παραιτηθούν ή απλά πήραν αυτή την απόφαση έτσι για να κάνουν ανέξοδα το κομμάτι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενάρετε και ηθικέ Λάκια Στούπα πόσα χρήματα έδωσες με απευθείας αναθέσεις στο Μέλια Τζεφριο κουνιάδο του Δημάρχου; Απάντησε. Δεν δικαιούσθε να κάνεις αυξήσεις στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Θύμιος Φερεντίνος στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε όχι στις αυξήσεις στη Κατούνα, ναι στη μείωση στη Βόνιτσα, ναι στις αυξήσεις στη Πάλαιρο. Ο Στρατηγός Γερωκοστόπουλος και η Σερεπίσου συμφωνούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν καταδέχομαι να πληρώνω φτηνά νερά. Θέλω αυξήσεις. Θέλω να αισθάνομαι κάτοικος βορείων προαστίων. Θέλω χλιδή.
    Ένας πρώην φτωχός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λεφτά υπάρχουν τελικά,όλα τα ονόματα έξω στον λαό.Να τα βλέπει ο κόσμος και στις εκλογές που θα έρθουν να ξαναέρθουν για ...ψήφο!Μπράβο μας...,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Του πατέρα του Δημοτικού Συμβούλου Κατσαμπίρη και άλλων δημοτών από τα παλαιά Σκλάβαινα διέγραψαν τα χρέη για το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δυόμιση χρόνια πέρασαν από την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ο κ. Αποστολάκης δεσμευόταν ότι δε θα επιβάρυνε επιπροσθέτως τους κατοικους της Κατούνας και ήρθε και η δεύτερη αύξηση φωτιά στα δημοτικά τέλη και κυρίως στα τέλη ύδρευσης.
    Ερωτάμε τον κ. Δήμαρχο πολύ συγκεκριμένα :
    1.-Πού άραγε τη βρίσκει τέτοια υποκρισία, όταν από τη μία μιλούσε για δημότες επιβαρυμένους από την οικονομική κρίση, και από την άλλη δε διστάζει να εφαρμόσει οικονομικές πολιτικές που τους εξοντώνουν;
    2.-Σε ποια λογική ακουμπάει η αύξηση των τελών νερού, όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο Δήμος μας βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση λόγω του ότι δεν εισπράτονται τα μεγάλα ποσά απο τους μεγαλοοφειλέτες;
    3.-Για ποια δημοκρατική διοίκηση μιλάει όταν τα τοπικά συμβούλια, τα οποία δήθεν θα αναβάθμιζε, δεν ενημερώθηκαν, ούτε καν συζήτησαν και δεν αποφάσισαν καμιά αύξηση; Ακόμα και το τοπικο Κατουνας απο τις μεγαλύτερες ενότητες του δήμου, δεν γνώριζε και συνεδρίασε ετεροχρονισμένα.

    Είναι σαφές ότι οι μάσκες πέφτουν ταχύτατα και άκρως επικίνδυνα.
    ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Η πολιτική αυτή της αύξησης της τιμής του νερού είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ.
    Είναι αδιανόητη η απόφαση που ψηφίστηκε για αύξηση νερου στην Κατούνα και να πάρει χρήματα από ανθρώπους που δεν τα έχουν, για να καλύψει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να εισπράξει απο αυτούς που οφείλουν τα μεγάλα ποσα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ ωραία....και η Βόνιτσα να ψηφίσει. Στο τοπικό της συμβούλιο μείωση της τιμής. Του νερού και αύξηση προσλήψεων στο Δήμο!!

    Σε πηγάδι κατουρήσαμε εμείς οι Βονιτσανοι για να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ενα άλλο θέμα που θίχτηκε στι συμβούλιο ηταν η μη στελέχωση τιυ κέντρου υγειας Κατούνας, που εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά. Μείνανε στις υποσχέσεις όλοι τους.να χαιρόμαστε κσι τους βουλευτές του νομού,τα Καμάρια μας,ντροπή και σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κατούνας για την απόφαση τους .

    Αντιδράστε νόμιμα σε αυτή τη πολιτικά απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Δήμαρχε κ Αποστολάκη εισπράξτε από τους έχοντες και κατέχοντες, που χρωστάνε στο Δήμο σε βάθος χρόνου τεράστια ποσά με τη πολιτική ανοχή τη δική σας και της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

    Σταματήστε τις πανάκριβες απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς, κουμπάρους και ημετέρους πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής.

    Η μείωση της τιμής στο νερό στους Δημότες του πρώην Δήμου Ανακτορίου είναι δίκαιη και συμφωνώ.

    Απαράδεκτη η αύξηση στους Δημότες του πρώην Δήμου Μεδεώνος και του πρώην Δήμου Παλαίρου ( πλην Πογωνιάς και Στενού λόγω ακαταλληλότητας του νερού). Σε αυτούς τους δύο πρώην Δήμους καμία αύξηση.

    Καλώ τα τοπικά Συμβούλια που στα χωριά τους έγιναν αυξήσεις να πάρουν ανάλογες αποφάσεις με αυτή της Κατούνας.

    Στο επόμενο Δημοτικό Συμβουλιο να ανακληθεί αυτή η απόφαση των αυξήσεων και να εξετάσει τη τιμή σε διάφορες κοινωνικές ευπαθείς ομάδες.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα παπαγαλάκια, οι τρόφιμοι και οι τραμπούκοι του Δημαρχείου που είναι; Εξαφανιστήκατε αρουραίοι τώρα που το πλοίο βουλιάζει. Να ξέρετε είναι η αρχή. Θα δείτε τι σας περιμένει και πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τέτοια κίνηση είναι αξιέπαινη και πρέπει να την στηριξουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυρ Παντελή δεν θα βγάλεις κανένα κατάπτυστο δελτίο τύπου. Να ήξερες τι σας περιμένει πολιτικά και όχι μόνο. Βρείτε μέρος να κρυφτείτε. Ας προσέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΥΓΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕ !!!!!!❤❤❤❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν είμαι Δημότης Ακτίου Βονιτσας !. Εχω όμως για πολλά χρόνια σχέση με την Κατούνα και για αρκετα χρόνια παρακολουθώ τα "Δημοτικά Τεκτονόμενά της" ... και όχι μόνον !. Δεν το κρύβω ότι δεν είμαι ετχαριστημένος "με τις διάφορες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ πολιτικές" που έχουν "ασκηθεί" τα τελευταία (αρκετά) χρόνια ... ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ... της ευρύτερης περιοχής !. Θα μπορούσα εύκολ να αναφέρω σχετικές περιπτώσεις.
    Σχετικά με το θέμα της αύξησης νερού :
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ το Δημοτικό Συμβούλιο, ... χωρίς ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να ερωτώνται (τουλάχιστον) τα ενδιαφερόμενα Τοπικά Συμβούλια !.
    Είναι πάρα πολύ θετικό ότι η Τοπική Αντιπολίτευση ( Στούπας Γιάννης ) με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αντιπολίτευσης ... ανάγκασαν και τους υπόλοιπους 2 τοπικούς συμβούλους, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ !
    Είμαι περίεργος πως ο Θωμάς Καφρίτσας ... θα δικαιολογούσε μια ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !
    Ομως ...
    'Οπως πολύ σωστά αναφέρει κάποιος σε άλλο σχόλιο, ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κατούνας ... (Υπερκατανάλωση, Κλοπή, Απλήρωτοι Λογαριασμοί ...

    Θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει ... μία "συνολική και μόνιμη" αντιμετώπιση του Θέματος ! ... ΓΙΑΤΊ ΌΧΙ με πολιτικές "κλιμάκωσης" και (διαπιστωμένα) κοινωνική ευαισθησία !.

    Εύχομαι και Ελπίζω το η Δημοτική αρχή ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ.

    Μένω και εγώ ... προσωρινά ανώνυμος !
    Δεν έχω όμως κανένα απολύτως λόγο να παραμένω έτσι !
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ : ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ και όχι ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένα μεγάλο μπράβο Γιάννη. Το νερό είναι τρεχουμενο,μόνο συντιριση θέλει,δεν δουλεύει με ρεύμα.ο Λακιας τι λέει που κυβερνούσε κ πριν κ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο