Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΗΣ: Στερνό αντίο στον Γιάννη Δ. Νικάκη από την Τρύφου

         Ο ιδιαίτερα αγαπητός Γιάννης Νικάκης έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών ο οποίος ξεχώριζε για το ήθος του, διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ) και πρόεδρος του συλλόγου Τρυφιατών. 
     Ο επιστήθιος φίλος του, Νίκος Μήτσης συγγραφέας και ιστορικός πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, με ένα εξαιρετικό κείμενο, κατάθεση ψυχής, τον αποχαιρετά και γράφει για τον αγαπημένο του φίλο που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή:

ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΣΗΣ: Το ύστατο χαίρε στο Γιάννη Δ. Νικάκη
Γιάννης  Δ. Νικάκης: (+1945-2017) Τρύφος Ξηρομέρου

Αγαπητέ μας φίλε Γιάννη. 
      Στη μακρόχρονη φιλία μας ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας η σκέψη ότι θα στεκόμασταν  με σεμνότητα μπροστά από το φέρετρο σου για να σε κατευοδώσουμε και να σου πούμε το τελευταίο αντίο στο 3ο Κοιμητήριο Αθηνών (Νίκαια) στις 5-1-2017 και ώρα 2.30μ.μ. Δεν πέρασε ακόμη και όταν προσβλήθηκε η υγεία σου από δεκαετίας και ούτε ακόμη όταν εμφανώς σε κατέβαλε η ασθένεια σου….
       Θα αποφύγουμε τα τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ, με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πούμε δυο λόγια ξεχωριστά για το σεμνό σου πρόσωπο.
       Εργατικός, ανιδιοτελής, δημοκρατικός, φιλικός, οπαδός του διαλόγου, της συναίνεσης, της αλληλοκατανόησης και του αλτρουισμού  προς τον συνάνθρωπό μας. Ποτέ δεν ύψωσες τη φωνή και δεν προέβηκες σε χαρακτηρισμούς, ποτέ δεν έθιξες κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο.........



         Η ανθρωπιά σου και η ευγένεια του χαρακτήρα σου είναι ακόμα ζωντανά παραδείγματα σε μας τους φίλους σου που συνοδοιπορούσαμε επί 30ετίας στο πολιτιστικό κίνημα των Συλλόγων των χωριών μας και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) που υπηρέτησες ως μέλος του Κ.Σ αυτής πάνω από 15 συνεχή χρόνια. Άφησες στα κοινά που είχες αναμειχτεί τη σφραγίδα σου, τόσο ως πρόεδρος των εν Αθήναις Τρυφιατών, όσο και ως μέλος  του Κ.Σ της Διοίκησης της  Ο.Π.ΣΥ.Ξ .
         Η απώλειά σου δυσβάσταχτη αγαπητέ μας Γιάννη για τη γυναίκα σου Ελισάβετ, τις κόρες σου Χριστίνα και Ελένη, του αδελφού σου Νίκου και εμάς των φίλων σου απ΄ τους εν Αθήναις Ξηρομερίτες, καθότι έφυγες πρόωρα μόλις 72 ετών….
        Θα στερηθούμε έντονα αγαπημένε μας Γιάννη τις ζωντανές υπέροχες συζητήσεις μας για τα θέματα που αφορούσαν το Ξηρόμερο και τις καλές παλιές στιγμές της Ο.Π.ΣΥ.Ξ με τ΄ Ανταμώτατα μας κάθε χρόνο τέλος  του Μάη στα Μπαχούνια Αττικής όπου έδινες μαζί μας  πάντα το παρών για τους Συλλόγους του Ξηρομέρου με έδρα την Αθήνα.
         Και στο τελευταίο σου ταξίδι ήμασταν απ΄ την Ο.Π.ΣΥ.Ξ όλοι εκεί (Νίκος Μήτσης, Σπύρος Βενέτης, Τάκης Στεργίου, Βασίλης Καλατζής, Τάκης Νικάκης) για να πούμε με άφατη οδύνη, απ΄ το 3ο Κοιμητήριο Αθηνών (Νίκαια), από αυτή τη χώρα των βροτών, καλό παράδεισο στο μακρινό σου ταξίδι στην ατελεύτητη χώρα των μακάρων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που σε σκεπάζει, στους δε οικείους σου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ν.Θ.Μ.

*************************

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του Γιάννη Δ. Νικάκη
(απο το αρχείο του Νίκου Μήτση)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο